lördag 20 april 2024

inloggad som

BHG får nya lånevillkor

|  

E-handelskoncernen BHG Group i Malmö, tidigare Bygghemma, får tillfälliga lättnader i sina lånevillkor. Bolaget stuvar samtidigt om i ledningen.

BHG levererade i april en kvartalsrapport som var allt annat än bra. En svag försäljning har medfört lageruppbyggnad och bristande likviditet. Redan i rapporten skrev BHG att ”givet den höga osäkerheten på marknaden för BHG en löpande dialog med sina bankpartners”.

Nu meddelar BHG att man efter förhandlingar får tillfälliga lättnader av de så kallade kovenanterna, det vill säga villkoren för bolagets krediter. Lånen består av 3,3 miljarder kronor i lån och 2 miljarder i utnyttjad checkräkningskredit. Kovenanterna som avsett skuldsättningsgrad och räntetäckningsgrad ersätts med resultat och likviditet. De tillfälliga villkoren gäller i nio månader från juli till och med mars nästa år.

BHG meddelar också att man rekryterat David Olhed som försäljningschef. Han kommer närmast från liknande befattningar inom Cdon. Samtidigt avvecklar BHG den koncerngemensamma HR-funktionen med följd att HR-chefen Sara Sterner lämnar bolaget. Arbetet med HR ”flyttas ned till affärsenheterna”.

BHG:s aktie, som fallit med över 90 procent sedan januari 2021, steg på onsdagsförmiddagen med 6 procent.

Gunnar Wrede

E-handelskoncernen BHG Group i Malmö, tidigare Bygghemma, får tillfälliga lättnader i sina lånevillkor. Bolaget stuvar samtidigt om i ledningen. BHG […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.