tisdag 23 juli 2024

inloggad som

Så gör startupen för att få kunder

|  
|  

Det finns många sätt att locka kunder. Så här gör kundrekryteringstjänsten Zaplify

De unga grundarna bakom kundrekryteringstjänsten Zaplify lanserar en gratismodell för att snabba upp sin egen rekrytering av nya bolagskunder.

Genom att klicka in på Zaplifys hemsida kan bolagen direkt få skicka erbjudanden till 20 presumtiva kunder.

– Vi har verkligen jobbat hårt med vår affärsmodell, har bättre priser och lanserar nu en gratisversion, säger Oscar Collins och fortsätter:

– Databasen som är kopplad till tjänsten innehåller 600 miljoner globala beslutsfattare inom i princip alla branscher. Hittills har vi 250 bolag som kunder, främst i Norden men även i ett tiotal andra länder.

Han grundade Zaplify för tre år sedan tillsammans med Kevin Östlin, båda födda 1997. Kundrekryteringstänsten skickar automatiskt försäljningserbjudanden via LinkedIn och mejl, och ger analysdata av kampanjerna.

Tanken är att de som testar Zaplifys gratisversion vill gå vidare till modeller med fler utskick per månad. Den högsta, premium, medger utskick till 500 personer per månad för runt 5 000 kronor. I bolagets dyraste modell, enterprise, får bolagen en egen customer success manager.

– Vi håller på att stänga en bryggfinansieringsrunda på runt 10 miljoner kronor. Tanken är att vi ska vara cash-positiva om nio månader. Vår försäljning i maj var 940 000 kronor, nära dubbelt så mycket som i maj förra året. Vid årsskiftet planerar vi att öppna en serie A-runda, säger han.

Zaplify har 23 anställda och kontor i Malmö, Stockholm och Gdansk.

Elisabet Ottosson

Det finns många sätt att locka kunder. Så här gör kundrekryteringstjänsten Zaplify De unga grundarna bakom kundrekryteringstjänsten Zaplify lanserar en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Podd: Så gick det efter Darknästet

  Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

 • Så ska han dubbla försäljningen

  – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

 • Rapportflod vecka 29

  Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

 • Enzymatica byter affärsmodell

  Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.