tisdag 30 april 2024

inloggad som

Ytterligare kapital till forskningsbolag

|  
|  

Helsingborgsbolaget Aqilion tillförs 20,1 miljoner kronor genom konvertering av teckningsoptioner från förra årets emission, då Fåhraeus Start Up and Growth Fund och Nocroc Ventures kom in som nya delägare.

– Vi har god kassa och det känns skönt. Tillskottet från teckningsoptionerna, tillsammans med en upfront-betalning från Merck, ger oss ekonomisk stabilitet att fortsätta arbeta enligt våra planer. Vi har diskuterat en notering av bolaget och vi är väl förberedda, men vi har inte en konkret tidsplan för det ännu, säger Sarah Fredriksson, vd för Aqilion.

Aqilion fick i början av året ett rejält kapitaltillskott när bolaget landade sin första licensaffär. Det var läkemedelsjätten Merck som betalade 110 miljoner kronor i förskottsbetalning för ett projekt mot inflammatoriska sjukdomar.

– Våra forskningsprojekt har fokus på nya innovativa behandlingar för kroniska inflammatoriska sjukdomar där det i dag finns ett uttalat patientbehov men få eller inga behandlingar, säger Sarah Fredriksson.

Elisabet Ottosson

Helsingborgsbolaget Aqilion tillförs 20,1 miljoner kronor genom konvertering av teckningsoptioner från förra årets emission, då Fåhraeus Start Up and Growth […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad