måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Profiltung jätte slukar betalningsplattform

Teknikgruppen Nordtech Group, med ett antal tunga investerare bakom sig, förvärvar Nordic Travel Clearing, NTC, som tillhandahåller en betalningsplattform för resebranschen. Nu ska NTC, med kontor i Halmstad och vd i Skåne, få muskler att växa i hela Europa.

NTC har de senaste tio åren vuxit från fyra till 30 anställda. 2022 gjorde bolaget, trots pandemin, ett rekordår med 30 miljoner kronor i omsättning och cirka 10 miljoner kronor i vinst.

Bolagets affärsidé är en mjukvara för reseindustrin som tar bort kvitton för affärsresenärer, så att de inte behöver göra en reseräkning.

– Vi har många offshore-bolag som kunder och de har fortsatt att resa. Det var det som räddade oss, säger Andreas Brase, vd för NTC och tidigare delägare tillsammans med Klas Westling.

Nu lämnar de över ägarskapet till Nordtech Group, som grundades av Pål Hodann och Nils Bergman. Nordtech bildades för två år sedan och tog då in 500 miljoner kronor till sin investeringsfond. En tidig investering var Kristianstadsbolaget Infomentor. Förra året fyllde Nordtech kassan med ytterligare 1 miljard kronor.

Bland investerarna märks profiler som Pricerunners tidigare huvudägare Nicklas Storåkers, H&M:s ordförande Karl-Johan Persson och Axis-grundaren Martin Gren.

– Vi känner att Nordtech är en trygg familj som kan utveckling, de har mycket kompetens så de kan ta jobbet vi gjort de senaste tio åren vidare, säger Andreas Brase.

Andreas Brase blir kvar som vd i Nordic Travel Clearing, men Klas Westling lämnar posten som styrelseordförande. Nu ska NTC fortsätta sin expansion i Europa. Bolaget har i nuläget ett 40-tal kunder i Norden, Tyskland och Nederländerna, samt slutanvändare i tolv länder. Men något specifikt mål för tillväxtresan vill Andreas Brase inte ge.

– Vi har som målsättning att se hur långt vi kan ta det här. Det är roligt bara att se hur mycket vi kan växa, något som Nordtech har som målsättning också, säger han

Mette Carlbom

Teknikgruppen Nordtech Group, med ett antal tunga investerare bakom sig, förvärvar Nordic Travel Clearing, NTC, som tillhandahåller en betalningsplattform för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad