måndag 25 september 2023

inloggad som

Innovationsfrämjare flockas i Lund

|  
|  

Imorgon drar Sveriges Innovationsriksdag igång på Medicon Village i Lund. Omkring 400 deltagare från näringslivet, politiken och det svenska innovationssystemet kommer att vara på plats under tre dagar.

Sverige Innovationsriksdag organiseras av branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP), där bland andra Ideon, Medicon Village, Medeon och Minc ingår. I år är Lund värd med anledning av att Ideon Science Park fyller 40 år.

– Konferensen samlar såväl svenska som internationella profiler från innovationsmiljöer, politik, näringsliv och akademi som arbetar för att främja innovation utifrån globala samhällsutmaningar, säger Liza Johansson, senior projektledare på Ideon.

Temat är Future Societies, Energy Transition och Planetary Resources. Det blir också gemensamma sessioner med den digitala konferensen Sweden Innovation Days som hålls samtidigt.

Bland talarna på plats i Inspira på Medicon Village i Lund märks utbildningsminister Mats Persson, entreprenören och styrelseproffset Tina Thygesen och Sylvia Schwaag Serger, prorektor vid Lunds universitet och tidigare bland annat internationellt ansvarig på Vinnova.

Ola Nilsson

Imorgon drar Sveriges Innovationsriksdag igång på Medicon Village i Lund. Omkring 400 deltagare från näringslivet, politiken och det svenska innovationssystemet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad