lördag 18 maj 2024

inloggad som

Uppstartsbolag i konkurs

Så sent som i höstas lanserade Lundabolaget Meminisse sin trygghetsplattform som skulle göra det lättare för äldre personer att bo kvar hemma så länge som möjligt. Men i början av 2023 inledde bolaget en konkurs.

– Det korta svaret på varför det sker är att pengarna har tagit slut och att de inte fick några nya. Jag kan ge mer information till sommaren, säger bolagets konkursförvaltare Glenn Brorström på Gullikssons advokatbyrå i Malmö.

Meminisse uppger att bolaget fick in 6 miljoner kronor i somras och bedömde att de behövde resa lika mycket kapital under hösten för att finansiera lanseringen. Konceptet bestod av kommersiella IoT-produkter som kopplas till bolagets webbaserade mjukvara. Bolaget grundades av Alzheimer Sveriges tidigare vice ordförande Jenny Malmgren och Mårten Ohlin, som bland annat ligger bakom streamingtjänsten Bambwa. Rapidus har utan framgång sökt grundarna för en kommentar.

Elisabet Ottosson

Så sent som i höstas lanserade Lundabolaget Meminisse sin trygghetsplattform som skulle göra det lättare för äldre personer att bo […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]