tisdag 9 juli 2024

inloggad som

Vibrosense letar kapital åt diabetessatsning

|  
|  

Medeonbolaget Vibrosense vill resa 17,4 miljoner kronor i en företrädesemission och hoppas att med tillskottet kunna nå break-even om ett par år. Bolaget ska satsa största delen av pengarna på marknadsföring och försäljning av sitt instrument som ett stöd vid diabetesdiagnos.

Vibrosense har i dagarna fått en stor tysk diabetesklinik som kund. Ordern från den tyska diabeteskliniken Herz und Diabetescentrum Nordrhein-Westfalen är värd 180.000 kronor.

Vibrosenses instrument används för att upptäcka nervskador som ger nedsatt känsel i händer och fötter, vilket kan orsakas av exempelvis diabetes, vibrationsskador och cellgiftsbehandling. Tekniken är baserad på 40 års klinisk forskning, enligt bolaget. Utrustningen används i dag för att identifiera vibrationsskador. Instrumentet är CE-märkt och genomgår en godkännandeprocess i Kina som förväntas vara klar i slutet av året.

– Förra året lanserade vi vår produkt för tillämpning inom diabetes. Vi bygger vår marknad genom att få referenskliniker som blir ambassadörer för vår teknik. Kortsiktigt fokuserar vi på tre marknader: Norden, Tyskland och Kina. Vi har bland annat tecknat ett kontrakt värt upp till 40 miljoner kronor med en kinesisk aktör, säger vd Hans Wallin och fortsätter:

– Det gäller att upptäcka nervskador innan det är för sent. Vi upptäcker begynnande neuropati tidigare än de instrument som finns på marknaden.

Förra brutna räkenskapsåret landade bolagets omsättning på 1,5 miljoner kronor. Bolagets aktier handlas på Spotlight Stock Market.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget Vibrosense vill resa 17,4 miljoner kronor i en företrädesemission och hoppas att med tillskottet kunna nå break-even om ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.