måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Vibrosense letar kapital åt diabetessatsning

|  
|  

Medeonbolaget Vibrosense vill resa 17,4 miljoner kronor i en företrädesemission och hoppas att med tillskottet kunna nå break-even om ett par år. Bolaget ska satsa största delen av pengarna på marknadsföring och försäljning av sitt instrument som ett stöd vid diabetesdiagnos.

Vibrosense har i dagarna fått en stor tysk diabetesklinik som kund. Ordern från den tyska diabeteskliniken Herz und Diabetescentrum Nordrhein-Westfalen är värd 180.000 kronor.

Vibrosenses instrument används för att upptäcka nervskador som ger nedsatt känsel i händer och fötter, vilket kan orsakas av exempelvis diabetes, vibrationsskador och cellgiftsbehandling. Tekniken är baserad på 40 års klinisk forskning, enligt bolaget. Utrustningen används i dag för att identifiera vibrationsskador. Instrumentet är CE-märkt och genomgår en godkännandeprocess i Kina som förväntas vara klar i slutet av året.

– Förra året lanserade vi vår produkt för tillämpning inom diabetes. Vi bygger vår marknad genom att få referenskliniker som blir ambassadörer för vår teknik. Kortsiktigt fokuserar vi på tre marknader: Norden, Tyskland och Kina. Vi har bland annat tecknat ett kontrakt värt upp till 40 miljoner kronor med en kinesisk aktör, säger vd Hans Wallin och fortsätter:

– Det gäller att upptäcka nervskador innan det är för sent. Vi upptäcker begynnande neuropati tidigare än de instrument som finns på marknaden.

Förra brutna räkenskapsåret landade bolagets omsättning på 1,5 miljoner kronor. Bolagets aktier handlas på Spotlight Stock Market.

Elisabet Ottosson

Medeonbolaget Vibrosense vill resa 17,4 miljoner kronor i en företrädesemission och hoppas att med tillskottet kunna nå break-even om ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad