måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Hypergene köper in sig i Tyskland

|  ,
|  

Hypergene etablerar sig i Tyskland genom förvärvet av Proventis, ett mjukvarubolag som erbjuder en lösning för projekt-, resurs- och portföljhantering. 

– Båda bolagen arbetar inom området planering, uppföljning och analys, men Hypergenes fokus är inriktat på finansiell planering. Proventis blir ett komplement till vår produkt och vi ser stora möjligheter till korsförsäljning mellan våra kunder, säger Hypergenes marknadschef Robin Askelöf. 

Hypergene beräknas i år omsätta runt 240 miljoner kronor, med en EBITDA-marginal på 10 procent. Majoriteten av kunderna finns i Norden och bolaget sysselsätter nästan 170 personer, utspridda på kontoren i Malmö, Stockholm, Göteborg, Kalmar, Skövde och Oslo. Nu kan Köln och Berlin adderas till listan, liksom Provantis 37 anställda och 3,4 miljoner euro i omsättning 2022. 

– Vi kommer att sälja Proventis produkt Blue Ant till våra befintliga kunder, den finns till och med redan i en version på svenska. Sen kommer vi också sälja in Hypergene till Provantis kunder och utnyttja deras position i Tyskland och DACH-regionen, säger Robin Askelöf. 

Huvudägare i Hypergene är investeringsbolaget Monterro. 

Emiliano Strauss

Hypergene etablerar sig i Tyskland genom förvärvet av Proventis, ett mjukvarubolag som erbjuder en lösning för projekt-, resurs- och portföljhantering.  […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad