tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Vattenmätning i realtid finner kunder

|  
|  

Ideonbolaget Vaquita Technologies har skrivit leasingavtal med sina första kunder. Bolaget, som har en AI-driven mjukvaruplattform som mäter och visar vattenkvalitet i realtid, söker nu 6 miljoner kronor i kapital för att producera fler enheter, anställa säljpersonal och skaffa fler kunder i Sverige.

Tre skånska företag har nu leasat utrustning av bolaget. Nour Akel vill inte avslöja namnen men säger att de håller på med elproduktion, vattenavsaltning respektive hydroponisk odling, det vill säga växtodling i vatten utan jord.

– Vanligen tar man ut ett vattenprov som därefter mäts på laboratorium. Vårt system visar mätdata i realtid, trender och ger korrekta mätresultat under lång tid utan underhåll. Kunden ser mätvärden i sin telefon eller dator. Vi kopplar modifierade standardsensorer till vår portabla mätenhet och lägger till nya sensorer efter kundens önskemål, säger Nour Akel medgrundare och vd för Lundabolaget.

Elisabet Ottosson

Ideonbolaget Vaquita Technologies har skrivit leasingavtal med sina första kunder. Bolaget, som har en AI-driven mjukvaruplattform som mäter och visar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.