onsdag 27 september 2023

inloggad som

Vattenmätning i realtid finner kunder

|  
|  

Ideonbolaget Vaquita Technologies har skrivit leasingavtal med sina första kunder. Bolaget, som har en AI-driven mjukvaruplattform som mäter och visar vattenkvalitet i realtid, söker nu 6 miljoner kronor i kapital för att producera fler enheter, anställa säljpersonal och skaffa fler kunder i Sverige.

Tre skånska företag har nu leasat utrustning av bolaget. Nour Akel vill inte avslöja namnen men säger att de håller på med elproduktion, vattenavsaltning respektive hydroponisk odling, det vill säga växtodling i vatten utan jord.

– Vanligen tar man ut ett vattenprov som därefter mäts på laboratorium. Vårt system visar mätdata i realtid, trender och ger korrekta mätresultat under lång tid utan underhåll. Kunden ser mätvärden i sin telefon eller dator. Vi kopplar modifierade standardsensorer till vår portabla mätenhet och lägger till nya sensorer efter kundens önskemål, säger Nour Akel medgrundare och vd för Lundabolaget.

Elisabet Ottosson

Ideonbolaget Vaquita Technologies har skrivit leasingavtal med sina första kunder. Bolaget, som har en AI-driven mjukvaruplattform som mäter och visar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad