måndag 2 oktober 2023

inloggad som

De gör det flexibla kontoret ännu flexiblare

|  
|  

Nu är det inte bara mötesrummen på kontoret som kan bokas digitalt. Även skrivborden, cyklarna och parkeringsplatserna. Entreprenörerna bakom Malmöbolaget Awaio utvecklar en app för företag och i bakgrunden finns fastighetsjättarna Balder och K-fastigheter.

– Det började under pandemin när Tomelilla kommun hade en vision om att de ville samverka mellan kommunerna, särskilt när många kontor stod tomma. Det var där vi kom in i bilden och skapade en helhetslösning som gjorde att kommunhusens kontor kunde användas flexibelt, säger medgrundaren Björn Kjellgren.

Idén går ut på att utnyttja kontorsytor till max. Bolaget har skapat en plattform och app där kontorsytorna kan delas mellan anställda och bokas oberoende var man befinner sig i landet. För de bolag som bara har ett kontor ska appen hjälpa kontorets medlemmar att dela på allt som önskas delas.

– Vårt verktyg hjälper användaren att boka skrivbord eller mötesrum, parkering eller fordon. Allt blir mer överskådligt via appen. Vi bidrar också med låsfunktioner, där lås kan köpas av oss och som kan delas digitalt med alla på kontoret.

Bolaget, som grundades i början av år 2020, finns i Sverige och Norge, men har även kunder i Danmark och Finland. Balder och K-fastigheter blev delägare förra året. Awaio kommer snart att behöva mer pengar och planerar en nyemission på 5-10 miljoner kronor inom en snar framtid. I nästa steg ligger fokus på att etablera produkten på nya platser, anställa fler och lansera en ny sajt.

Julia Eriksson

Nu är det inte bara mötesrummen på kontoret som kan bokas digitalt. Även skrivborden, cyklarna och parkeringsplatserna. Entreprenörerna bakom Malmöbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad