tisdag 9 juli 2024

inloggad som

De gör det flexibla kontoret ännu flexiblare

|  
|  

Nu är det inte bara mötesrummen på kontoret som kan bokas digitalt. Även skrivborden, cyklarna och parkeringsplatserna. Entreprenörerna bakom Malmöbolaget Awaio utvecklar en app för företag och i bakgrunden finns fastighetsjättarna Balder och K-fastigheter.

– Det började under pandemin när Tomelilla kommun hade en vision om att de ville samverka mellan kommunerna, särskilt när många kontor stod tomma. Det var där vi kom in i bilden och skapade en helhetslösning som gjorde att kommunhusens kontor kunde användas flexibelt, säger medgrundaren Björn Kjellgren.

Idén går ut på att utnyttja kontorsytor till max. Bolaget har skapat en plattform och app där kontorsytorna kan delas mellan anställda och bokas oberoende var man befinner sig i landet. För de bolag som bara har ett kontor ska appen hjälpa kontorets medlemmar att dela på allt som önskas delas.

– Vårt verktyg hjälper användaren att boka skrivbord eller mötesrum, parkering eller fordon. Allt blir mer överskådligt via appen. Vi bidrar också med låsfunktioner, där lås kan köpas av oss och som kan delas digitalt med alla på kontoret.

Bolaget, som grundades i början av år 2020, finns i Sverige och Norge, men har även kunder i Danmark och Finland. Balder och K-fastigheter blev delägare förra året. Awaio kommer snart att behöva mer pengar och planerar en nyemission på 5-10 miljoner kronor inom en snar framtid. I nästa steg ligger fokus på att etablera produkten på nya platser, anställa fler och lansera en ny sajt.

Julia Eriksson

Nu är det inte bara mötesrummen på kontoret som kan bokas digitalt. Även skrivborden, cyklarna och parkeringsplatserna. Entreprenörerna bakom Malmöbolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.