onsdag 15 maj 2024

inloggad som

…där fler aktörer etablerar sig

I Malmö är United Spaces, Genetor och QuickOffice några av de aktörer som öppnat de senaste två åren. Inte minst är det flera som siktat in sig på just Hyllie. QuickOffice öppnade upp sina lokaler i Hyllie för drygt ett år sedan och har 3.000 kvadratmeter med 300 arbetsplatser till förfogande.

– Vi kommer att få mycket konkurrens, men jag tror ändå att det som helhet kommer att boosta området i Hyllie, säger Gustaf Deijnoff, uthyrningsansvarig för QuickOffice i Hyllie.

Är företag försiktigare nu i och med det ekonomiska läget?

– Jag tycker inte det, vi ser snarare att den här lösningen öppnar upp för stora företag att kunna vara flexibla. De behöver inte skriva upp sig på avtal över flera år. Så co-workingkontoren är i mina ögon en växande bransch, säger Gustaf Deijnoff.

Utöver Mindpark får QuickOffice snart även konkurrens av Genetor som ska etablera sig i området. Marie Willstrand är uthyrningsansvarig för lokalerna i Hyllie och hon är optimistisk inför Hyllie som stadsdel.

– Konkurrensen är stor men det är ett fantastiskt bra läge så jag tror på det. Hyllie är en spännande stadsdel där det händer väldigt mycket och närheten till Kastrup är en fördel, säger Marie Willstrand.

Bolaget disponerar bland annat även över 900 kvadratmeter på centralstationen i Malmö.

– Vi har en kölista till Malmö C. Vi öppnade där förra sommaren och efterfrågan har blivit som ett självspelande piano. Pandemin gav oss definitivt en skjuts. Nu är vi snart inne i en lågkonjunktur, men jag tror inte att vi kommer att drabbas av det heller, många vill inte gå in i avtal med fastighetsägare när framtiden är osäker, säger Marie Willstrand.

Mette Carlbom

I Malmö är United Spaces, Genetor och QuickOffice några av de aktörer som öppnat de senaste två åren. Inte minst […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.