lördag 20 april 2024

inloggad som

Nytt kapital ska industrialisera larmarmband

|  
|  

Stylos Design, som utvecklar larmarmbandet Vevios, har tagit in drygt 4,5 miljoner kronor i en nyemission för att inleda en industrialisering av produkten med sikte på lansering 2023. Först ska Vevios senaste prototyp testas på ett skånskt äldreboende i samarbete med larmbolaget Viser.

– Vi inleder en industrialiseringsprocess och har redan testat armbandet. Nu ska produkten slutgiltigt testas kvantitativt för att se att mjukvaran fungerar som den ska, att den funkar vid varje knapptryck så att kommunikationen är optimal mellan brukare och hemtjänstpersonal. Vi hoppas och tror att vi kommer att ha ett resultat inom de närmaste två månaderna och siktar på en lansering mot slutet av 2023, säger Stylos Designs grundare och vice vd Hanne Pålsson.

Trygghetslarmet Vevios är ett armband som ska möjliggöra en mer aktiv vardag för äldre, då de ska kunna röra dig fritt och på samma gång snabbt få tag i personer i en kontaktlista som är inbyggd i produkten. Efter de aktuella testerna är planen att börja producera armbandet i industriell skala för att sälja till kommuner och privata vårdgivare i Sverige.

Planen från början var att vara ute på marknaden redan förra hösten, men förseningar, bland annat på grund av pandemin och försenade leveranser från Kina, fick bolaget att tänka om.

– Prototyputvecklingen tog längre tid än vi trodde och den behövdes testas ytterligare. Detta är den femte prototypen och den sista som testas på brukare i ett större omfång. Förra året gjorde vi tester i mindre skala och fick återkoppling om att vidareutveckla produkten, vilket vi nu har gjort, säger Hanne Pålsson.

Kapitaltillskottet kommer bland annat från Almi Invest och den privata investeraren Anders Florén, som blir ny delägare i bolaget.

– Vi har hört om många som har svårt att få in pengar i dessa tider, så vi är nöjda, säger Hanne Pålsson.

Julia Eriksson

Stylos Design, som utvecklar larmarmbandet Vevios, har tagit in drygt 4,5 miljoner kronor i en nyemission för att inleda en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.