fredag 29 september 2023

inloggad som

Fehmarn Bält-tunneln lyfter ny hantverkar-app

|  
|  

Zeeker, en ny dansk plattform för hantverkare, har öppnat en kapitalrunda som bland annat är riktad till flera byggföretag. IT-bolaget har fått ett ordentligt lyft av det pågående bygget av Fehmarn Bält-bron, där behovet av byggnadsarbetare är stort.

Zeeker har byggt en plattform där hantverkare och lärlingar kan ha direktkontakt med byggföretag som saknar arbetskraft. Systemet har visat sig värdefullt under byggandet av tunneln vid Fehmarn Bält mellan Danmark och Tyskland, som från 2029 kommer att utöka Öresundsregionen till att innefatta även norra Tyskland. Till det gigantiska bygget, som kostar drygt 58 miljarder danska kronor, behöver många byggföretag snabbt anställa hantverkare och lärlingar inom specifika yrkesgrupper under vissa perioder.

– Den nya generationen hantverkare har alltid mobilen till hands och väntar inte på platsannonser med ansökningstider. De ska kunna meddelas direkt och snabbt för en eventuell anställning, säger Zeeker-grundaren Ronni Steinfeldt till Rapidus.

Utöver den pågående rundan har bolaget även blivit lovade en miljon danska kronor från statliga Vækstfonden och har fått bidrag på en halv miljon kronor från Innovationsfonden Danmark. Kapitalanskaffningen, på ett ännu okänt antal miljoner, kommer att stängas inom några veckor.

Zeeker har tio anställda, men ska efter kapitalrundorna bli fler. Ronni Steinfeldt är hantverkare i grunden och delägare i företaget tillsammans med Morten Pyndt Dalgaard. Bolagets intäkter utgörs av en avgift från företagen som söker efter arbetskraft genom tjänsten, samt mindre annonser. Lärlingar får använda appen gratis.

– Vi ska först bli ännu större i östra Danmark och sedan kan Skåne också vara intressant, säger Ronni Steinfeldt.

Keld Broksø

Zeeker, en ny dansk plattform för hantverkare, har öppnat en kapitalrunda som bland annat är riktad till flera byggföretag. IT-bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad