tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Fehmarn Bält-tunneln lyfter ny hantverkar-app

|  
|  

Zeeker, en ny dansk plattform för hantverkare, har öppnat en kapitalrunda som bland annat är riktad till flera byggföretag. IT-bolaget har fått ett ordentligt lyft av det pågående bygget av Fehmarn Bält-bron, där behovet av byggnadsarbetare är stort.

Zeeker har byggt en plattform där hantverkare och lärlingar kan ha direktkontakt med byggföretag som saknar arbetskraft. Systemet har visat sig värdefullt under byggandet av tunneln vid Fehmarn Bält mellan Danmark och Tyskland, som från 2029 kommer att utöka Öresundsregionen till att innefatta även norra Tyskland. Till det gigantiska bygget, som kostar drygt 58 miljarder danska kronor, behöver många byggföretag snabbt anställa hantverkare och lärlingar inom specifika yrkesgrupper under vissa perioder.

– Den nya generationen hantverkare har alltid mobilen till hands och väntar inte på platsannonser med ansökningstider. De ska kunna meddelas direkt och snabbt för en eventuell anställning, säger Zeeker-grundaren Ronni Steinfeldt till Rapidus.

Utöver den pågående rundan har bolaget även blivit lovade en miljon danska kronor från statliga Vækstfonden och har fått bidrag på en halv miljon kronor från Innovationsfonden Danmark. Kapitalanskaffningen, på ett ännu okänt antal miljoner, kommer att stängas inom några veckor.

Zeeker har tio anställda, men ska efter kapitalrundorna bli fler. Ronni Steinfeldt är hantverkare i grunden och delägare i företaget tillsammans med Morten Pyndt Dalgaard. Bolagets intäkter utgörs av en avgift från företagen som söker efter arbetskraft genom tjänsten, samt mindre annonser. Lärlingar får använda appen gratis.

– Vi ska först bli ännu större i östra Danmark och sedan kan Skåne också vara intressant, säger Ronni Steinfeldt.

Keld Broksø

Zeeker, en ny dansk plattform för hantverkare, har öppnat en kapitalrunda som bland annat är riktad till flera byggföretag. IT-bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.