tisdag 26 september 2023

inloggad som

*Redoxis

Redoxis ökar omsättningen efter pandemin

Medicintekniska bolaget Redoxis plockade russinen ur pandemi-kakan då de fick en skjuts i efterfrågan när många av labben i övriga Europa tvingades stänga. Det har gjort att man expanderat teamet och hittat nya kunder på andra sidan Atlanten.

– Pandemin har haft positiv påverkan då vi inte behövde stänga våra labb och vår verksamhet utan vi kunde hålla öppet som vanligt. Det gjorde att fler kunder vände sig till oss, så för vår del innebar pandemin en stor konkurrensfördel, säger bolagets vd Malin Hultqvist Hopkins, till Rapidus.

Bolaget omsatte drygt 18 miljoner förra året, en siffra som i år landar på omkring 21 miljoner, enligt Malin Hultqvist Hopkins. Bolaget är idag 18 heltidsanställda och har nu förstärkt kompetensen på in vitro-sidan både vad gäller personal och utrustning.

– Vi har tidigare varit starka på in vivo, men nu satsar vi på att stärka vår position ytterligare på in vitro, vilket betyder att vi satsar lika mycket på båda delarna. Vi växer organiskt i takt med att efterfrågan ökar och har växt snabbt de två senaste åren, så i år har vi nyanställt fyra personer, säger hon.

Företaget är ett renodlat tjänstebolag som hjälper kunder att utveckla läkemedel inom tidig preklinisk läkemedelsutveckling, med fokus på inflammation och autoimmunitet. Den stora efterfrågan ligger på modeller för utvärdering av effekt i remautism och MS, och man har kunder runt om i världen. Nu har bolaget fått kunder i USA.

– Vi är ett litet Lundabolag, men vi arbetar brett över världen. Nu marknadsför vi oss mer mot USA och har fått både kunder och skapat framgångsrika kontakter där. Vi har även slutit avtal med fler större bolag vilket är en milstolpe för oss, och i och med att världsläget ser ut som det gör skapar större bolag trygghet och stabilitet då de helt enkelt inte är lika konjunkturkänsliga, säger Malin Hultqvist Hopkins.

Ett nytt avtal är även påskrivet med Medicon Village om att bolaget 2024 kommer få en egen lokal som är anpassad för verksamheten.

– Idag hyr vi in oss på gemensamhetsytor på området. I det nya huset får vi vårt eget ställe och egna lokaler vilket jag tror kommer skapa en ännu starkare “vi-känsla” internt och att vi är ett företag att räkna med, säger Malin Malin Hultqvist Hopkins.

Redoxis ökar omsättningen efter pandemin Medicintekniska bolaget Redoxis plockade russinen ur pandemi-kakan då de fick en skjuts i efterfrågan när […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad