lördag 30 september 2023

inloggad som

Nytt fastighetsbolag satsar på småföretagare

|  
|  

Nu påbörjas bygget av det nya fastighetsbolaget Easy Depots första kontorshus, som ska locka företagare att flytta ut sin verksamhet från garaget. Bygget sker i Löddeköpinge och tanken är att med tiden sprida konceptet vidare till Stockholm och Göteborg.

Idén bakom Malmöbaserade Easy Depots koncept är att erbjuda småföretagare verksamhetslokaler med eller utan kontor och kortare uppsägningstid. Det ska även finnas en möjlighet till flexibilitet att växa eller krympa lokalstorlek i takt med bolagets behov.

Grundarna av Easy Depot är Mats Johansson, Anders Pettersson, Lennart Sten och Sofia Wäborg. De tre förstnämnda är även grundare av Klarabo. Sofia Wäborg har själv 20 års erfarenhet av fastighetsbranschen och är vd för bolaget. Easy Depot tog in 80 miljoner kronor i en nyemission i mars i år, då bland andra fastighetsbolaget Doxa gick in i satsningen.

– I Sverige finns det otroligt många småföretagare som växer varje år. Vi ser en mängd företagare som står utanför marknaden, det finns till exempel en hel del som jobbar hemifrån. Konceptet finns med co-working inom tjänstemannabranschen, där man hyr skrivbord. Men det finns inte för småföretagare som har behov av mer än ett skrivbord, säger Sofia Wäborg.

Easy Depot planerar nu för att inom tio år bygga 100 till 150 kontorshotell i de tre storstadsregionerna, med cirka 20 till 25 lokaler för småföretagare. Först ut är Skåne.

– Kävlinge är en av de kommuner som är strategiskt utvalda för det här konceptet. Vi vill att det ska vara enkelt för småföretagare att ta sig dit, säger Sofia Wäborg.

Uthyrningen av lokalerna är planerad att starta efter nyår och sommaren 2023 ska fastigheten stå färdig för inflyttning. Lokalerna ska vara i tre storlekar, från 64 upp till 195 kvadratmeter, och de tilltänkta verksamheterna är inom ett brett spektrum.

– Det kan vara internethandel, den mindre hantverkaren, en fotostudio, importfirma eller showroom. Men vi riktar oss inte till den tyngre industrin, säger Sofia Wäborg.

Mette Carlbom

Nu påbörjas bygget av det nya fastighetsbolaget Easy Depots första kontorshus, som ska locka företagare att flytta ut sin verksamhet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad