fredag 29 september 2023

inloggad som

Diagonal Bio nära lansering

|  
|  

Lundabaserade Diagonal Bio är på god väg att släppa sin diagnostikplattform, en lansering som kommer att ske senare i höst.

– Vi planerar att alldeles snart släppa den första versionen som en research-enhet där vårt primära fokus kommer att vara pilottestning via externa partners. Att ha externa partners som använder vår produkt i jämförelsestudier i kliniska miljöer är ett viktigt steg mot att starta den kommersiella verksamheten, säger Jack Egelund Madsen, vd för Diagonal Bio.

Bolaget, som börsintroducerades förra året, har utvecklat plattformen Panviral. Den bygger på en teknik som gör det möjligt att diagnostisera upp till åtta olika infektionssjukdomar på en och samma gång.

– Produkten är både lättanvänd och skalbar. Vi tittar naturligtvis också på USA då det är den största marknaden sett till potentiella framtida intäkter. Vi har kommit långt på kort tid och resan framöver blir oerhört spännande, säger Jack Egelund Madsen.

Målet är att få en CE-märkning och ett amerikanskt FDA-godkännande, vilket skulle göra det möjligt för bolaget att sälja plattformen i global skala.

– Det skulle göra det möjligt för vårdpersonal att erbjuda snabb, exakt, kostnadseffektiv och lättanvänd multipeldiagnos för flera typer av sjukdomar. Panviral har potential att förändra den globala sjukvården såsom vi känner den i dag, säger Jack Egelund Madsen.

Julia Eriksson

Lundabaserade Diagonal Bio är på god väg att släppa sin diagnostikplattform, en lansering som kommer att ske senare i höst. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad