torsdag 25 april 2024

inloggad som

20 miljoner till digital smärtcoach

|  
|  

PainDrainer tar in 20 miljoner kronor i sin största finansieringsrunda och har hittills säkrat en tredjedel från tidigare investerare. Samtidigt får bolaget skjuts av internationella inkubatorer.

– Pengarna ska gå till att expandera den kommersiella processen och skapa intäkter. Det ger oss möjlighet att visa värdet i produkten och att vi har en kundbas med betalningsvilja. Dessutom kommer vi etablera samarbetspartner i form av kliniker för att visa att vår B2B-modell fungerar, säger PainDrainers vd Erik Frick. 

Lundabolaget lanserade tidigare i år en betaversion av sin app – en digital smärtcoach för personer med kronisk smärta – och blev samtidigt antaget till IBM Accelerator. IT-jätten ska bland annat hjälpa PainDrainer att utveckla sin affärsmodell för att sälja tjänsten till vården. Nu har bolaget blivit antaget till ännu en internationell accelerator, Creative Destruction Lab (CDL). 

– CDL har ett stort nätverk med investerare, affärsutvecklare, och startups. Vi väljer en körplan som passar våra behov och sedan kopplas vi ihop med relevanta personer kopplade till CDL, säger Erik Frick. 

Utöver affärsutvecklingen för B2B-försäljning är PainDrainers fokus nu att vidareutveckla appen, efter input från de första användarna. Målet är att lansera brett i USA under första kvartalet nästa år, för att sedan rulla ut produkten i Storbritannien under andra halvåret. 

– Vi står vid dörrkarmen för att öka rejält i omsättning. Vi vet att tekniken och AI-motorn funkar, och att patienter hjälps av appen, men vi vill skapa den bästa möjliga interaktiva upplevelsen innan vi släpper den kommersiellt. 

PainDrainer har hittills tagit in totalt runt 25 miljoner kronor från investerare, bland andra förre KappAhl-toppen Christian W Jansson och Mats Leiflands Vasaåsen Konsult. Bolaget startades av IT-entreprenören Göran Barkfors, forskaren Maria Klement och Carl Borrebaeck, som också ligger bakom bolag som Immunovia, Alligator Bioscience och Senzagen.

Emiliano Strauss

PainDrainer tar in 20 miljoner kronor i sin största finansieringsrunda och har hittills säkrat en tredjedel från tidigare investerare. Samtidigt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.