tisdag 30 april 2024

inloggad som

Fastighetsprofiler startar miljardfond

|  
|  ,

I höst startar bland andra Stefan Wilhelmson, en av Kund Markattas tidigare delägare, fastighetsfonden Amaron Real Estate. Inom tre år är tanken att fonden ska omfatta uppåt tre miljarder kronor som ska investeras i kommersiella fastigheter i Öresundsregionen, med tyngdpunkt på Malmö, Lund och Helsingborg.

För ett och ett halvt år sedan sålde Stefan Wilhelmson och övriga delägare i Malmöbaserade Norama hela sitt fastighetsbestånd med 49 fastigheter för över två miljarder kronor.

– Vi sålde Norama i helt rätt tid, åtta år efter starten. Vi fick 13 bud på hela portföljen och fick kontant betalning av köparna. Aktieägarna i fonden har fått en avkastning på i genomsnitt drygt 20 procent per år. Jag och Martin Mildner, som vad med och startade Norama, beslutade oss för att starta en ny fond, säger han.

Planen är enligt Stefan Wilhelmson att den nya fonden ska starta i oktober-november. Amaron har dock redan investerat i tre fastigheter i Lund, en i Trelleborg och en i Skurup.

– Vi har startat ett såddbolag där bland andra några stora tyska och nordiska organisationer tillsammans med oss har satsat de första 350 miljoner kronorna. Vi tror att vi kommer att locka riktigt intressanta globala spelare, säger Stefan Wilhelmson.

Vad är det som gör att ni tror på en bra avkastning i dessa tider?

– Det finns bra tillgång på fastigheter till bra priser. Vi tror att utländska investerare har fått upp ögonen för regionens möjligheter med alla satsningar som görs här, inte minst Fehmarn Bält-förbindelsen. Dessutom finns det ingen annan professionell investeringsfond som är inriktad på att investera här, vi som sitter i den lokala marknaden har fördel av att kunna ha örat mot rälsen.

Elisabet Ottosson

I höst startar bland andra Stefan Wilhelmson, en av Kund Markattas tidigare delägare, fastighetsfonden Amaron Real Estate. Inom tre år […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad