lördag 4 maj 2024

inloggad som

Vårdplattform expanderar internationellt

|  
|  

Malmöbolaget Alteri Care expanderar i Sverige och Europa med sin digitala vårdplattform för säker kommunikation och filöverföring. Efter att ha vunnit en upphandling i Storbritannien tar nu bolaget in fyra miljoner kronor för att utveckla den svenska marknaden.

– Nyemissionen var övertecknad och vi hoppas att inte behöva ta in mer kapital. Vi räknar med att snart ha positivt kassaflöde, vilket få aktörer i branschen har, säger Alteri Cares vd Michael Rosenlind.

Alteri Care har utvecklat en plattform för kommunikation under patientens hela resa genom vården. I Sverige finns kunderna framför allt inom beroendevård och hos kommuner med kommunikationsbehov mellan förvaltningar, vårdteam, patienter och anhöriga. Bolagets system används även utomlands.

– Våra portugisiska kunder har nischad vård och specifika informationsbehov, som resultat från covidtester och kommunikation inför transplantation. I Tanzania och Zanzibar används vårdplattformen av hotellens läkare och turister, säger Michael Rosenlind.

Bolaget har också vunnit en upphandling i Storbritannien som gör att den statliga sjukvårdsmyndigheten NHS kan börja använda plattformen i exempelvis beroendevården.

– Detta är givetvis en stor grej för oss. Vi visade funktioner som ingen annan har, bland annat digital gruppterapi. Vi ska fortsätta massera våra affärsrelationer i Storbritannien för att försöka komma in i annan vård också.

Kapitaltillskottet ska dock användas för att utveckla svenska marknaden med fokus på kommuner och regioner.

– Förra veckan lanserades systemet i Norrköpings kommun och denna vecka börjar det användas för digital rådgivning hos patient- och anhörigföreningen Alzheimer Sverige, säger Micael Rosenlind.

Vid förra årets nyemission tog Alteri Care in knappt nio miljoner kronor från runt hundra investerare. Bolaget har tio anställda, huvudkontor i Malmö och mjukvaruutveckling i Portugal.

Elisabet Ottosson

Malmöbolaget Alteri Care expanderar i Sverige och Europa med sin digitala vårdplattform för säker kommunikation och filöverföring. Efter att ha […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.