fredag 3 maj 2024

inloggad som

MedBeat skalar upp

|  
|  

Det medicintekniska bolaget MedBeat, som utvecklar en bärbar EKG-mätare, tar in 1,8 miljoner euro och skalar nu upp företaget tillsammans med det danska investeringsbolaget Newton, som var rundans största finansiär.

Bakom investeringsbolaget ligger Tais Clausen, en dansk profil inom medicinteknik. Utöver Newton deltog även ett anonymt svenskt familjebolag och flera av MedBeats tidigare delägare i investeringsrundan, som var bolagets största hittills.

– Newton har tidigare erfarenhet av att skala upp medicintekniska företag. Vi betraktar dem som en långsiktig och strategisk partner, säger MedBeats vd Erik Rask.

MedBeat utvecklar en hårdvara som mäter hjärtarytmi, en EKG-mätare som, enligt bolaget, är unik i att den kan användas i hemmet. Svaret från mätaren går till patientens läkare och patienten får reda på om det krävs ytterligare behandling eller undersökningar. MedBeat gör nu en satsning och riktar in sig på sjukhus, vårdcentraler och sportsektorn.

– EKG-mätaren kan användas dygnet runt och är till för alla åldrar. Men äldre har ökad förekomst av förmaksflimmer och elitidrottare är överrepresenterade när det kommer till arytmi och plötslig hjärtdöd. Det är främst dessa vi riktar oss till, säger Erik Rask.

I samband med uppskalningen växer MedBeat och nyanställer under hösten.

– Vi anställer fler och kommer att dubbla personalstyrkan före årsskiftet. Expansionen sker också externt då vi tänkt växa i Skandinavien. Redan nu har vi kunder som använder vår produkt, men ingen större lansering har ännu skett. Planen är att ytterligare förfina och optimera våra tolkningstjänster och sikta på en kommersialisering under slutet av nästa år, säger Erik Rask.

Julia Eriksson

Det medicintekniska bolaget MedBeat, som utvecklar en bärbar EKG-mätare, tar in 1,8 miljoner euro och skalar nu upp företaget tillsammans […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.