onsdag 27 september 2023

inloggad som

…och lanserar ny produkt

|  
|  

Parallellt med expansionsplaner arbetar Airsonett med att utveckla en ny generation av sin produkt. Planen är att de utländska lanseringarna ska vara med den nya, slimmade versionen, och därefter kan en börsnotering bli aktuell.

Studierna sker på den gamla varianten som lanserades för tolv år sedan. Airsonett håller till exempel på att skeppa 50 apparater till Nederländerna till tester inför nästa års lansering. Den nya versionens funktionalitet ska vara densamma med tillägget att de ska vara uppkopplade till en molntjänst där patient och läkare ska kunna övervaka behandlingen.

– Tekniken ger en bra behandling, men den är stor, klumpig och väger 23 kilo. Den nya väger sju kilo och tar inte alls lika mycket plats, den ska sitta på väggen och samtligt vara portabel, säger Anders Due-Boje.

Efter lanseringen av den nya produkten är planen att de ge långtida delägare chansen att sälja sina andelar.

– Industrifonden och SEB har varit med länge och vill nog gärna se en exit eller en börsnotering under de närmsta åren.

16 miljoner i den aktuella emissionen kommer från Fåhraeus Startup & Growth, som blir Airsonetts nya huvudägare vid sidan av SEB Venture, Industrifonden och Magnus Lundberg. Christer Fåhraeus går även in i Airsonetts styrelsen.

Emiliano Strauss

Parallellt med expansionsplaner arbetar Airsonett med att utveckla en ny generation av sin produkt. Planen är att de utländska lanseringarna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad