lördag 4 maj 2024

inloggad som

Airsonett expanderar utomlands… 

|  
|  

Medtech-bolaget Airsonett, som utvecklat en patenterad behandlingsmetod mot svåra allergiska sjukdomar, tar in 20 miljoner kronor inför en planerad europeisk expansion. 

– De senaste tre-fyra åren har vi satsat på Sverige och blivit förstahandsvalet för att behandla svår allergisk astma. Nu är det dags att gå vidare. Vi planerar att etablera oss på minst två nya marknader, bland annat Holland och Italien, där vi redan har återförsäljare, säger Airsonetts vd Anders Due-Boje. 

Ängelholmsbolaget har utvecklat en biverkningsfri metod för att behandla svåra allergiska sjukdomar. Första applikationen är för den svåraste graden av astma och bolaget har cirka 800 patienter under behandling i Sverige. Samtligt pågår kliniska studier, som beräknas vara klar våren 2023, för en andra applikation för svåra allergiska eksem. 

– Om studien går bra öppnas en ny marknad som är minst lika stor som astma. Eftersom studien genomförs i England ger det oss ett bra läge att komma in på engelska marknaden, säger Anders Due-Boje. 

Emiliano Strauss

Medtech-bolaget Airsonett, som utvecklat en patenterad behandlingsmetod mot svåra allergiska sjukdomar, tar in 20 miljoner kronor inför en planerad europeisk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.