måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Växande Absfront planerar nya kontor

|  
|  

Malmöföretaget Absfront har fortsatt växa under coronapandemin och planerar nu att starta sitt tredje kontor, efter Malmö och Göteborg. Under nästa år räknar bolaget med att även öppna i Danmark.

– Vi skulle kunna etablera oss i Stockholm, men för kundsidans skull kan Mellansverige vara bättre. Än så länge har vi inte bestämt oss men det blir sannolikt ett tredje kontor i höst. Dessutom har vi redan kunder i Danmark som vi servar härifrån så det ligger lite senare. Jag skulle tro att vi startar i Danmark under senare delen av 2023, säger Absfronts vd Sebastian Merlöv.

Absfront bildades 2019 när Absalon köpte upp Dynavigate. Bolaget har specialiserat sig på Microsofts CRM-system Microsoft Dynamics 365, som Absfront dels är expertkonsulter för och dels mjukvaruutvecklare med fokus på små och medelstora bolag. I dag har moderbolaget runt 30 anställda, inklusive tio personer på dotterbolaget Absfront West i Göteborg.

– Området är starkt nischat så vi kan inte ta in 50 personer på en gång. I stället har vi börjat med trainee- och introduktionsprogram där vi två gånger om året tar in sex-sju personer. Efter en månad kommer de in i arbetet och efter tre månader är de som vilken konsult som helst, säger Sebastian Merlöv.

Enligt honom bytte många kunder under pandemin från andra system till Microsofts lösning eller uppgraderade från enklare ekonomisystem. Bland Absfronts kunder märks Skånetrafiken, Eon och Alfa Laval.

2021 gjorde Absfront-koncernen en vinst på 1,5 miljon kronor med 20 miljoner i omsättning. För 2022 är målet en omsättning på 32 miljoner. Med beställningar som kommer via Microsoft och deras partners hinner dock inte Malmöföretaget ta emot alla förfrågningar, men någon nyemission för att öka tillväxten är inte aktuell.

– Kassan är stark så vi har inget behov av riskkapital alls, vi ger till och med utdelning. Visst, vi hade kunnat vara tio personer till för att möta efterfrågan, men man kan inte sitta här och gnälla, säger Sebastian Merlöv.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget Absfront har fortsatt växa under coronapandemin och planerar nu att starta sitt tredje kontor, efter Malmö och Göteborg. Under […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad