onsdag 7 juni 2023

inloggad som

Innovosens lanserar smart klocka…

|  
|  

På kort tid har Medeons inkubatorbolag Innovosens sålt 5.000 exemplar av sin första produkt, hälsoklockan Kiwi Watch, vid en testlansering på den indiska marknaden. Bolaget har även nyligen tagit in tre miljoner kronor från amerikanska investerare och öppnat en ny finansieringsrunda med sikte på ytterligare fem miljoner kronor.

– Vi utvecklade Kiwi Watch då arbetet med vår huvudprodukt, glukosmätaren Smash, försenades i och med covid-pandemin. Bland våra indiska partner finns en av Indiens största distributörer, ett stort sjukhus och ett antal återförsäljare, säger Sirisha Adimatyam, grundare och vd för bolaget.

Innovosen har utvecklat klockans sensorer och AI-algoritmer. Den är avsedd för personer som idrottar eller har hälsoproblem. Klockan mäter kontinuerligt kroppstemperatur, syremättnad i blodet, puls och blodtryck. Den hjälper användaren att nå uppsatta träningsmål eller att få bättre hälsa i samband med sjukdom genom att förstå processerna i kroppen.

– Vi tar kontinuerligt in mer kapital för att utveckla nya produkter och appar inom hälsa. De senaste åren har vi fått in fem miljoner kronor via anslag, från Sony och en grupp av ängelinvesterare. Senast fick vi tre miljoner kronor från amerikanska investerare, säger hon.

Bolaget har även antagits till Sonys accelerator i Lund och är virtuellt baserat vid Nordic Innovation House i Kalifornien i USA.

Elisabet Ottosson

På kort tid har Medeons inkubatorbolag Innovosens sålt 5.000 exemplar av sin första produkt, hälsoklockan Kiwi Watch, vid en testlansering […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl