onsdag 24 april 2024

inloggad som

Tre frågor till Helsingborgsprofilen Emma Håkansson…

|  
|  

… som i början av september blir seniorkonsult med expertis inom stadsutveckling hos PR-byrån New Republic. Hon avslutar då sina nuvarande uppdrag som projektledare för stadsmässan H22 City Expo samt tillförordnad vd för det kommunala bolaget Helsingborg City.

Vad kommer du specifikt bidra med till New Republic?

– Med min tidigare erfarenhet kan jag fungera som ett smörjmedel i gränslandet mellan det offentliga och det privata för att skapa attraktiva platser. Det ska bli jättespännande att få kliva in i mer nationella sammanhang än tidigare och fördjupa byråns expertis framför allt kring plats- och stadsutveckling ur lokalt och regionalt perspektiv.

Några exempel på tidigare spännande projekt som du lett?

– Jag har tagit fram strategin för Båstads utveckling av näringsliv och turism, samt varit med i ett större projekt inom investeringsfrämjande och platsattraktion åt region Östergötland. För Höganäs kommun har jag arbetat med investerare för att etablera ett nytt hotell i Höganäs hamn.

I sommar är det dags för Helsingborgs stadsmässa H22 City Expo – vilka tips kan du ge besökarna?

– Området kring Oceanhamnen är en ny smart och cirkulär stadsdel där flera fastighetsägare byggt nya smarta bostäder och kontor. Vi har också tidigare miljonprogramområdet Drottninghög, som omdanats och blivit helt fantastiskt i ett samarbete mellan de boende, BoKlok, allmännyttan och andra fastighetsbolag. Helsingborg har även fått utmärkelsen Årets stadskärna i maj i år.

Elisabet Ottosson

… som i början av september blir seniorkonsult med expertis inom stadsutveckling hos PR-byrån New Republic. Hon avslutar då sina […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.