lördag 30 september 2023

inloggad som

Fortsatt expansion för Rapidusvinnaren

|  
|  

Malmöföretaget PinMeTo, Årets Rapidusföretag 2019, fortsätter att expandera. Det senaste året har omsättningen fördubblats och de årliga intäkterna är nu 50 miljoner. Detta utan att röra de 20 miljoner som togs in vid en nyemission för två år sedan. Men nu öppnar medgrundaren Daniel Melkersson för nya kapitalanskaffningar för att hålla takten uppe.

–Vi har vuxit med egna pengar och är stolta över det, först nu börjar vi röra vårt senaste riskkapital. Nu tar vi i från tårna och har som mål att fortsätta växa med minst 50 procent per år tills vi nått 100 miljoner i årliga intäkter. Pengarna vi har räcker långt, men vi ska ta in mera, säger Daniel Melkersson.

PinMeTo utvecklar en onlinetjänst som hjälper företag och organisationer att göra sig tillgängliga på sociala medier, sökmotorer och karttjänster. Förutom huvudkontoret i Malmö har bolaget säljkontor i Stockholm, Portugal, Spanien, England, Finland, Norge, Danmark, Polen och Rumänien.

–Det är faktiskt i Polen, i Gdansk och Sopot, som vi har vuxit mest. Det är kostnadseffektivt och personalen där får ledigt en dag i veckan för att hjälpa flyktingar från Ukraina. Från Portugal sköter vi även Sydamerika. USA håller vi oss borta från ett tag till då vi har stora konkurrenter där, men vi kommer dit också, säger Daniel Melkersson.

Bolaget satsar nu på att få in större kunder, som svenska regioner och globala koncerner. I dag anlitar bland annat Region Skåne PinMeTo för sina vårdcentraler och flera enheter inom Malmö stad.

Niclas Lindstrand

Malmöföretaget PinMeTo, Årets Rapidusföretag 2019, fortsätter att expandera. Det senaste året har omsättningen fördubblats och de årliga intäkterna är nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad