tisdag 16 juli 2024

inloggad som

PainDrainer värvar CTO från Flatfrog

|  
|  

Lundabolaget PainDrainer har lanserat och nyss börjat marknadsföra sin app i sociala medier. Samtidigt värvar nu bolaget en ny teknisk chef i form av Jakob Berglund, som bland annat varit teknisk chef på Mionix och senast var affärsutvecklingschef på FlatFrog Laboratories. 

– Tekniken är redo, vi har bevisat i kliniska studier att appen gör det den ska och att folk blir hjälpta av den. Användargränssnitten behöver vi fortsätta utveckla för att skapa fullständig förståelse för allt funktionalitet och värde appen kan ge användaren. Det kommer att vara ett kontinuerligt arbete, säger PainDrainers nytillträdde vd Erik Frick.

Han var tidigare vice vd och operativ chef på Resurs Bank där han jobbade i nio år. I PainDrainer fick han ta över rodret med siktet inställt på lansering och marknadsföring. Samtidigt ska appen vidareutvecklas och beredas för uppskalning. 

– Vi är i dag ett litet företag med en produkt, kopplingen mellan bolag och app är naturligtvis väldigt stark. Alla i teamet ska vara intresserade av att utveckla appen, alla sidor ska vilja göra den bättre, men det är bara en avdelning som faktiskt utvecklar den. Den ska Jakob bygga upp, säger Erik Frick. 

Bolaget grundades av professor Carl Borrebaeck – som även ligger bakom börsnoterade Immunovia, Alligator Bioscience och Senzagen – hans forskningskoordinator dr Maria Klement och IT-entreprenören Göran Barkfors.

I vintras finansierades lanseringen med en nyemission på 12,5 miljoner, som leddes av Almi. Bland bolagets övriga delägare märks KappAhl-veteranen Christian W Jansson, Mats Leiflands bolag Vasaåsen Konsult och Christer Arvidsons Delcea. Sunstone-veteranen Peter Benson är också delägare och sitter även i styrelsen.

– Vi gick nyss live med vår första digitala mediekampanj där vi investerar i olika digitala medier för att se var vi bäst når vår målgrupp. Att sälja till slutkund är en process som inleds nu och vi kommer att jobba kontinuerligt med den, säger Erik Frick.

Emiliano Strauss

Lundabolaget PainDrainer har lanserat och nyss börjat marknadsföra sin app i sociala medier. Samtidigt värvar nu bolaget en ny teknisk […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Färgrikt bolag söker kapital

  Lundabolaget Mantis Photonics letar finansiering för att vidareutveckla sitt instrument för en ny typ av medicinska undersökningar av ögats näthinna.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.