lördag 30 september 2023

inloggad som

Hon tar över Repamera efter grundarens bortgång

|  
|  

Frida Tibblin Citron tar över ledningen för online-skrädderiet Repamera i Malmö efter att dess grundare Henning Gillberg plötsligt avlidit endast 30 år gammal. På kort tid utvecklade han bolaget – som gått med vinst varje år sedan starten 2017 – till att ha både privatpersoner och storbolag som kunder, bland andra Houdini som säljer friluftskläder.

– Det var väldigt hedrande att få frågan av Hennings familj om jag ville gå in som en interimlösning för att se till att bolaget drivs vidare, vilket var hans önskan, och jag hoppas få stanna i bolaget. Det som direkt slog mig när jag kom in för en månad sedan var att Henning har upparbetat ett enormt kontaktnät med personer från stora företag och har flera nya avtal på plats, säger Frida Tibblin Citron, som tilldelades årets Coest-stipendium på Rapidus 22-årsdag.

Henning Gillberg startade bolaget med en mobiltelefon, en cykel och kontakt med lokala skräddare som sina enda resurser. Fem år senare har bolaget en svensk och en dansk hemmasida, en specialsajt för Houdinis kunder och många kontrakterade Malmöskräddare. Bolaget lagar och anpassar kläder, skor och väskor, förbättrar nya kläder från kända varumärken innan försäljning och kan ta emot stora volymer. Man har även fixat en specialförsäkring för begagnade varor vilka normalt inte försäkras av transportbolagen.

– Vi är modets reparatörer, ser ett värde i cirkulär ekonomi och att man kan behålla exempelvis sina favoritjeans länge. Vi ska växa och ta in fler företagskunder för att ha en hållbart lönsam verksamhet. Nu för vi diskussioner med bland andra Ikea om ett eventuellt partnerskap i deras hållbarhets-hub i Sundsvall, säger Frida Tibblin Citron.

Även norska bolaget Db Renewed, som säljer ryggsäckar och väskor med hållbarhetsprofil, är kund till Repamera. Frida Tibblin Citron är tjänstledig från sin anställning som affärsutvecklare vid Big Science Sweden. På uppdrag av regeringen främjar organisationen svensk industri genom att underlätta kontakter, affärer och kompetensutveckling vid stora internationella forskningsanläggningar, som Max IV och ESS i Lund eller Cern i Schweiz.

Elisabet Ottosson

Frida Tibblin Citron tar över ledningen för online-skrädderiet Repamera i Malmö efter att dess grundare Henning Gillberg plötsligt avlidit endast […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad