fredag 29 mars 2024

inloggad som

InRiver-grundaren går in i Bookboost…

|  
|  

Johan Billgren, medgrundare till InRiver, är ny styrelseledamot och delägare i Malmöbolaget Bookboost. Företaget utvecklar mjukvara som samlar kommunikationen mellan hotell och dess gäster i alla kanaler.

– Bookboost var extemt otajmat med att starta sin verksamhet kring bokningar i hotellvärlden något år innan pandemin slog till. Det blev totalstopp i hela verksamheten, men sedan i somras har det gått jättebra. Min investering är högst marginell och mer ett sätt att markera mitt intresse, säger Johan Billgren till Rapidus.

Daan de Bruijn och Willen Rabsztyn grundade Bookboost som studenter på Sten K Johansons Center för Entrepreneurship. Före pandemin hade bolaget fått kunder som Hotell Tylösand i Halmstad. Johan Billgren säger att Bookboost de senaste nio månaderna tecknat avtal med ett stort antal hotell.

– Nu har bolaget börjat leverera. De har varit duktiga på att plocka upp hotell i andra delar av världen, inte bara i Sverige. Eftersom båda grundarna har holländsk bakgrund har de en liten verksamhet i Amsterdam också. Generellt har hotellen tappat mycket personal och därmed kompetens under pandemin, samtidigt som de behöver accelerera sin digitalisering för att möta kundernas förväntningar. Det finns en jättestor möjlighet just nu, säger Johan Billgren.

Bookboost har även förstärkt sin styrelse med Öystein Sandnes, som är vd för det norska e-handelsbolaget Artbird, och Alexander Edström, vd för Göteborgsbolaget Atomize, som automatiserar prissättning av hotellrum.

Niclas Lindstrand

Johan Billgren, medgrundare till InRiver, är ny styrelseledamot och delägare i Malmöbolaget Bookboost. Företaget utvecklar mjukvara som samlar kommunikationen mellan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]