fredag 19 april 2024

inloggad som

Nystart för IT-profilernas satsning

|  
|  

För ett år sedan slog sig sex skånska IT-profiler samman under namnet Accebator för att hjälpa andra IT-konsulter att starta företag och skapa tillväxt. I skuggan av coronapandemin har det dragit ut på tiden, men nu säger medgrundaren Peter Krell att intresset tagit ny fart igen.

– Vi för diskussioner med några kandidater, vi får se vad det mynnar ut i. Tidigare har vi varit långt framskridna med fem-sex olika grupperingar, men deras egen verklighet kom ikapp dem. Pandemin eller privatlivet har satt käppar i hjulet när drömmen varit på väg att bli verklighet, säger Peter Krell till Rapidus.

Han har själv bakgrund från SAP Svenska, som han var med att starta upp. Övriga profiler i Accebator är Erik Jehander, Anders Jehander och Johan Jernström – alla tre med bakgrund på Bool som köptes upp av Sigma 2013 – Orangos förra vd Håkan Walberg samt Cybercom Sweden Souths tidigare vd Thomas Barge. Tillsammans startade de Accebator med affärsidén att ta ett litet ägande i varje konsultföretag de hjälper till att starta.

– Från början blev det rätt stort intresse, det blev en sorteringsutmaning när vi gick ut på LinkedIn och fick massor av kontakter som inte var relevanta. Folk beslutar inte att säga upp sig och starta eget över en natt, det behöver värka fram. Många har backat i slutet av processen, det kan vara pandemin som skapat extra osäkerhet, säger Peter Krell.

I stället har Accebator slipat på sitt erbjudande så att de även kan stötta nystartade företag finansiellt under en tid i utbyte mot ett större ägande.

– Då kan man få ekonomisk trygghet i ett halvår eller till och med ett år. För oss är detta en parallellsatsning, alla gör vi andra saker också. Men vi hoppas mycket på konceptet, säger Peter Krell.

Niclas Lindstrand

För ett år sedan slog sig sex skånska IT-profiler samman under namnet Accebator för att hjälpa andra IT-konsulter att starta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.