tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Lime startar nytt affärsområde

|  
|  ,

Lime Technologies knoppar av produkten Lime Go i ett nytt affärsområde med samma namn. Detta för att skilja ut den enklare Lime Go från huvudprodukten Lime CRM.

Lime Go är en fantastisk produkt, men vi är inte nöjda med tillväxten och hur Lime Go har utvecklats de senaste åren. Att inrätta Lime Go som ett eget affärsområde kommer att hjälpa oss att få bättre fokus, ett tydligt ägarskap och möjlighet att skala på ett annat sätt. På så vis kommer vi även att uppnå det större syftet att identifiera Limes tillväxtvägar långt, långt in i framtiden, säger Lime Technologies vd Nils Olsson till Rapidus.

Lime Go blir en fristående del av verksamheten som ska kunna fungera som en intern testfabrik. Därmed ska tillväxttakten kunna vara större än inom moderverksamhetenMax Nyman, som tidigare varit produktchef för Lime Go, blir nu ansvarig för det nya affärsområdet

Lime Go fungerar som Spotify eller Netflix gör med musik och serier, mjukvaran skapar rekommendationer om vilka företag som användaren bör kontakta. Nu är nästa steg att expandera inom Europa och målet är tillväxt. Det ska gå att köpa produkten med ett klick och importera sina kunder direkt i gränssnittet utan att ens behöva prata med en säljare, säger Max Nyman.

På tisdagsmorgonen släppte också Lime sitt resultat för första kvartalet 2022. Omsättningen ökade med 26 procent jämfört med samma period föregående år till 118.7 miljoner kronor medan rörelseresultatet (EBITA) blev 30,4 miljoner kronor.

– Det är alltid härligt med en bra start och jag är extra stolt att vi fortsätter att kombinera bra lönsamhett med accelererad tillväxt. Att dessutom dubblera omsättningen på våra marknader ute i Europa gör mig extra glad, säger Nils Olsson.

Niclas Lindstrand

Lime Technologies knoppar av produkten Lime Go i ett nytt affärsområde med samma namn. Detta för att skilja ut den […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.