onsdag 22 maj 2024

inloggad som

Vultus får ny ordförande…

|  
|  

Per Hökfelt har valts till ny ordförande för Vultus, vars analystjänst effektiviserar jordbruk med hjälp av satellit-teknik. Han har tidigare haft ledande positioner i företag som Sony Ericsson och Star Vault. Han har länge fokuserat på hållbarhet och har bland annat varit miljöteknikföretaget Bioextrax styrelseordförande sedan noteringen 2020.

– Jordbruksfrågan är en stor och viktig hållbarhetsfråga. Om vi inte har ett effektivt och miljömedvetet jordbruk så är det förödande för vår planet och vi tar då heller inte det ansvar som vi alla bör ta. När det kommer till företagande ställer jag mig alltid frågan om vi bidrar till en bättre framtid och det gör Vultus, säger Per Hökfelt.

Bolagets analystjänst går ut på att hjälpa jordbrukaren att effektivisera sitt arbete. Via satellitbilder och analysverktyg kan användaren visuellt se sin åker och till exempel var gödsel bör fördelas. Genom plattformen får jordbrukaren information om hur mycket mängd som faktiskt behövs.

Vultus kunder är utspridda globalt, framför allt i Sverige, Rumänien, Storbritannien, Indien, Pakistan och Brasilien.

– Under året kommer vi att expandera ytterligare i Europa med fokus på Storbritannien. 2023 siktar vi på Asien och Sydamerika och året därpå står den amerikanska marknaden på tur.

Bolaget har nyligen fattat beslut om att öppna en ny finansieringsrunda under året.

– Anledningen är att marknaden för precisionsjordbruk kommer att växa de kommande åren och vi tror oss ha en bra tjänst som kan ta en del av den marknaden. Vi kommer framför allt att anställa fler och växa internt, säger Per Hökfelt.

Julia Eriksson

Per Hökfelt har valts till ny ordförande för Vultus, vars analystjänst effektiviserar jordbruk med hjälp av satellit-teknik. Han har tidigare haft […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.