lördag 30 september 2023

inloggad som

Loop Capital snart färdiginvesterat

|  
|  

Investeringsbolaget Loop Capital i Helsingborg håller på att stänga sitt första initiativ, Loop 1, som efter två år ska göra sin elfte och sista investering.

– Vi har gått igenom över 300 bolag och gjort investeringar i hela Skåne, säger Loop Capitals medgrundare Johan Åkesson till Rapidus.

Han startade Loop Capital tillsammans med David Nilsson Sträng. Duon var även med och byggde upp teknikhubben Hetch i Helsingborg och investeringsbolaget föddes utifrån ett behov som upptäcktes i arbetet på Hetch.

– Det saknades en finansiär i Helsingborg som motsvarade Mincs Fast Track Capital, någon som kan göra den första lilla investeringen i mjukvarubolag. Därför går vi alltid in med 500.000 kronor i en engångsinvestering, säger Johan Åkesson.

Totalt har 26 investerare, alla med anknytning till Helsingborg, gått in med 250.000 kronor var i Loop Capital och de totalt 6,5 miljoner kronorna är alltså snart färdiginvesterade. För Loop 1 följer en förvaltningsfas på fem-sex år innan portföljen helt eller delvis börjar avvecklas. Men en Loop 2 finns det redan planer för.

– Vi har fått mycket intresse och har en lång väntelista med folk som vill gå in. Det finns ett jättebehov att finansiera upp bolag, det gäller bara att hitta de med mest potential och kvalitet, säger Johan Åkesson.

Niclas Lindstrand

Investeringsbolaget Loop Capital i Helsingborg håller på att stänga sitt första initiativ, Loop 1, som efter två år ska göra […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad