torsdag 28 september 2023

inloggad som

Nytt kapital till app för husägare

|  
|  

House:ID – en app som hjälper bostadsägare att hålla koll på till exempel besiktningsprotokoll, kvitton och försäkringsavtal kopplade till bostaden – har tagit in sex miljoner kronor i nytt kapital. Pengarna ska användas till att marknadsföra appen och knyta partnerskap med tjänsteföretag, berättar House:IDs vd Pontus Andersson.

– Vi kommer att ha fortsatt fokus på tjänsten och produkten samtidigt som vi ser till att fler får nys om oss. Just nu letar vi för fullt efter företag som kan hjälpa bostadsägare när behov uppstår, säger han.

House:ID samarbetar med serviceföretag och hantverkare, och har även en databas med tre miljoner produkter – från hushållsmaskiner till värmepannor – där användarna kan hämta information om till exempel service och bruksanvisning.

Bolagets affärsmodell bygger på att House:ID får betalt när användarna tar hjälp av serviceföretagen som är knutna till tjänsten. Tjänsten är gratis att använda, men utöver gratisversionen finns även premium-abonnemang som generar intäkter. I dag har House:ID cirka 10.000 användare i Sverige med siktet inställt på att nå en internationell marknad, berättar Pontus Andersson.

– Det har strömmat till ganska många användare på kort tid. Vår ambition är att hjälpa bostadsägare även på andra marknader än i Sverige, säger han.

Förra året tog House:ID in sex miljoner kronor via Connects nätverk av affärsänglar i Stockholm. Pengarna användes till att utveckla appen och nu tar man alltså in en lika stor summa för att vidareutveckla och marknadsföra tjänsten. Bolaget har i dag fem anställda och grundades av Pontus Andersson, tidigare e-handelsdirektör och marknadschef för Bergendahls, och affärsutvecklingskonsulten Mikael Olsson som även är delägare på Ridgeback Business Development. Bolagets ordförande är Fredrik Hansson, som tidigare var vd för Coloramakedjan.

Sara Nkwe Assarsson

House:ID – en app som hjälper bostadsägare att hålla koll på till exempel besiktningsprotokoll, kvitton och försäkringsavtal kopplade till bostaden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad