tisdag 9 juli 2024

inloggad som

Nytt kapital till app för husägare

|  
|  

House:ID – en app som hjälper bostadsägare att hålla koll på till exempel besiktningsprotokoll, kvitton och försäkringsavtal kopplade till bostaden – har tagit in sex miljoner kronor i nytt kapital. Pengarna ska användas till att marknadsföra appen och knyta partnerskap med tjänsteföretag, berättar House:IDs vd Pontus Andersson.

– Vi kommer att ha fortsatt fokus på tjänsten och produkten samtidigt som vi ser till att fler får nys om oss. Just nu letar vi för fullt efter företag som kan hjälpa bostadsägare när behov uppstår, säger han.

House:ID samarbetar med serviceföretag och hantverkare, och har även en databas med tre miljoner produkter – från hushållsmaskiner till värmepannor – där användarna kan hämta information om till exempel service och bruksanvisning.

Bolagets affärsmodell bygger på att House:ID får betalt när användarna tar hjälp av serviceföretagen som är knutna till tjänsten. Tjänsten är gratis att använda, men utöver gratisversionen finns även premium-abonnemang som generar intäkter. I dag har House:ID cirka 10.000 användare i Sverige med siktet inställt på att nå en internationell marknad, berättar Pontus Andersson.

– Det har strömmat till ganska många användare på kort tid. Vår ambition är att hjälpa bostadsägare även på andra marknader än i Sverige, säger han.

Förra året tog House:ID in sex miljoner kronor via Connects nätverk av affärsänglar i Stockholm. Pengarna användes till att utveckla appen och nu tar man alltså in en lika stor summa för att vidareutveckla och marknadsföra tjänsten. Bolaget har i dag fem anställda och grundades av Pontus Andersson, tidigare e-handelsdirektör och marknadschef för Bergendahls, och affärsutvecklingskonsulten Mikael Olsson som även är delägare på Ridgeback Business Development. Bolagets ordförande är Fredrik Hansson, som tidigare var vd för Coloramakedjan.

Sara Nkwe Assarsson

House:ID – en app som hjälper bostadsägare att hålla koll på till exempel besiktningsprotokoll, kvitton och försäkringsavtal kopplade till bostaden […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Solid X blåser av fusionen

  Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.