tisdag 30 april 2024

inloggad som

Miljöteknikbolag värvar Höganäs-veteran

Miljöteknikföretaget Alnarp Cleanwater Technology, som under de senaste åren genomgått en stark tillväxtresa, får nu en ny vd i form av Lars Hultman, med bakgrund på Höganäs AB där han haft olika roller med fokus på affärsutveckling. Han efterträder Susanne Gabrielson som haft vd-posten de senaste fem åren.

– Vi löser på ett framtidssäkert sätt avloppsproblematiken utan tillsatser och kemikalier. Våra produkter är underhållsfria och miljövänliga med stor potential. Företaget har växt enormt de senaste åren, så min uppgift blir att driva det vidare till nästa nivå, säger Lars Hultman.

Bolaget säljer kretsloppsbaserade bioreningsverk som går ut på att avloppsvatten renas med hjälp av biologiska processer med naturliga mikroorganismer och vattenväxter. Företaget riktar sig till kunder som inte är kopplade till det kommunala reningsnätet. Det kan vara både mindre hotell och konferensanläggningar, men framför allt hushåll. Man har hittills installerat tusentals system landet över och omsatte 39 miljoner kronor 2020.

– Det här är ett system som har framtiden för sig, och som gör gott, vilken är en stor anledning till att jag lockas till företaget.

Julia Eriksson

Miljöteknikföretaget Alnarp Cleanwater Technology, som under de senaste åren genomgått en stark tillväxtresa, får nu en ny vd i form […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.