fredag 19 april 2024

inloggad som

Helio tar över 12.500 kvadratmeter i Malmö

|  
|  

Det Stockholmsbaserade kontorshotellsföretaget Helio etablerar sig i Malmö. Första mars slår Helio upp portarna på nyrenoverade lokaler på Kungsgatan 6, med coworking-platser för 200-250 personer. Detta är första steget i en planerad expansion i Öresundsregionen.

– Att komma till Malmö är en av de största satsningarna vi någonsin gjort och första steget utanför Stockholm. Vi har tittat på olika placeringar, men både Malmö som stad och Öresundsregionen som helhet är det mest spännande området i Sverige som vi ser det. Det finns många småbolag, mycket kreativitet, spännande spelföretag – och Malmö är en naturlig plats för utländska bolag som inte vill ända upp till kalla Stockholm, säger Helios kommersiella chef och delägare Eric Spongberg till Rapidus.

För Kungsgatan 6 har Helio managementavtal för hela huset på 12.500 kvadratmeter, varav 2.000 ska användas för coworking. Därmed levererar företaget tjänster och service till alla hyresgäster, med gym, eventytor, café och studior för streaming och podcats. Framtill 2025 är planen att starta på två platser till i regionen: Lund, Helsingborg eller eventuellt Köpenhamn. Någon risk för överetablering inom coworking ser dock Eric Spongberg inte.

– Vi har väldigt få medlemmar som kommer från annan coworking, tillväxten är så stor att nästan alla medlemmar kommer från traditionella kontor. Pandemin har bara accelererat efterfrågan och fått många att undra varför de betalar för kontor, så vi är väldigt trygga i att omvandlingen fortsätter och att hela branschen växer mer, säger han.

Helio grundades 1998 och i dag är Eric Spongberg och Patrik Åström de största delägarna. Bolaget finns på sju platser i Stockholm och har 65 anställda.

Niclas Lindstrand

Det Stockholmsbaserade kontorshotellsföretaget Helio etablerar sig i Malmö. Första mars slår Helio upp portarna på nyrenoverade lokaler på Kungsgatan 6, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.