lördag 15 juni 2024

inloggad som

Helio tar över 12.500 kvadratmeter i Malmö

|  
|  

Det Stockholmsbaserade kontorshotellsföretaget Helio etablerar sig i Malmö. Första mars slår Helio upp portarna på nyrenoverade lokaler på Kungsgatan 6, med coworking-platser för 200-250 personer. Detta är första steget i en planerad expansion i Öresundsregionen.

– Att komma till Malmö är en av de största satsningarna vi någonsin gjort och första steget utanför Stockholm. Vi har tittat på olika placeringar, men både Malmö som stad och Öresundsregionen som helhet är det mest spännande området i Sverige som vi ser det. Det finns många småbolag, mycket kreativitet, spännande spelföretag – och Malmö är en naturlig plats för utländska bolag som inte vill ända upp till kalla Stockholm, säger Helios kommersiella chef och delägare Eric Spongberg till Rapidus.

För Kungsgatan 6 har Helio managementavtal för hela huset på 12.500 kvadratmeter, varav 2.000 ska användas för coworking. Därmed levererar företaget tjänster och service till alla hyresgäster, med gym, eventytor, café och studior för streaming och podcats. Framtill 2025 är planen att starta på två platser till i regionen: Lund, Helsingborg eller eventuellt Köpenhamn. Någon risk för överetablering inom coworking ser dock Eric Spongberg inte.

– Vi har väldigt få medlemmar som kommer från annan coworking, tillväxten är så stor att nästan alla medlemmar kommer från traditionella kontor. Pandemin har bara accelererat efterfrågan och fått många att undra varför de betalar för kontor, så vi är väldigt trygga i att omvandlingen fortsätter och att hela branschen växer mer, säger han.

Helio grundades 1998 och i dag är Eric Spongberg och Patrik Åström de största delägarna. Bolaget finns på sju platser i Stockholm och har 65 anställda.

Niclas Lindstrand

Det Stockholmsbaserade kontorshotellsföretaget Helio etablerar sig i Malmö. Första mars slår Helio upp portarna på nyrenoverade lokaler på Kungsgatan 6, […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

    Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


  • Greg ber om mer pengar

    Malmöprofilen Greg Dingizians fastighetsbolag Doxa ber aktiemarknaden om 643 Mkr i en företrädesemission. Det är tredje gången bolaget tar in pengar på ett halvår och aktien störtdyker. Rapidus vet varför.

  • Snart invigs jätteladorna

    Den danska logistikjätten DSV lät bygga ett av Nordens största logistikcenter vid E6:an utanför Landskrona och nu har fastighetsbolaget Catena köpt centret. Så mycket värderas fastigheten till.

  • Därför tar Doxa in ytterligare 200 Mkr

    Fastighetsbolaget Doxa gör en riktad nyemission på strax under 200 Mkr. Det är andra gången bolag tar in pengar på kort tid. Huvudägaren Greg Dingizian förklarar varför.

  • Motgång för Greg och Percy

    Fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Percy Nilsson bland huvudägarna, sänker ett tidigare kommunicerat helårsresultat för 2023 med en halv miljard kronor.

  • Danska arkitekter stänger i Malmö

    Arkitektfirmornas orderingång är en tidig konjuktursignal, men än ses ingen ljusning. Tvärtom, Danmarks största byrå Arkitema stänger sitt Malmökontor efter tunga förluster i Sverige.

  • Svenska arkitekter lider också

    Höga räntor och inflation har slagit hårt mot fastighetsbranschen och nybyggandet. Nedgången är kostsam för arkitekter på båda sidor om sundet. Rapidus har ringt runt till några arkitekfirmor som är aktiva i Skåne.

  • Utmanarna satsar sig ur fastighetskrisen

    Mitt i rådande kris för nybyggnadsmarknaden planerar fastighetsbolaget Easy Depot i Malmö för expansion och sätter igång ett nytt bygge.

  • “Räntesmällen är tagen nu”

    Fastighetsbolaget Trianons vd och huvudägare Olof Andersson satsar hårt efter ett tufft fjolår. I en riktad nyemission och via direktköp på börsen pumpar han upp sitt innehav med 35 Mkr.

  • Sänkta fastighetsvärden i skånska bolag

    De båda skånska fastighetsbolagen Acrinova och Sydsvenska Hem åker på rejäla snytingar i sina resultatrapporter. I båda fallen är boven räntan.

  • Heimstaden slopar utdelning

    Fastighetsbolaget Heimstaden, med huvudkontor i Malmö, gjorde en förlust på 25 miljarder kronor under 2023. Nu ställs utdelningen in på bolagets noterade preferensaktie.