måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Fieldly tar in elva miljoner

|  
|  

Malmöbaserade Fieldly tar in elva miljoner i en nyemission. Syftet är att nå ut till fler användare och att skala upp bolaget. Pengarna kommer från de nuvarande ägarna, däribland Byggmästar’n i Skånes grundare Christer Dahlén.

– Vi fick en hel del bud utifrån och hade några konkreta erbjudanden på bordet, men valde att hålla det internt den här gången, säger Fieldlys vd och grundare Sven Paulin, som utsågs till en av 34orna av Rapidus och PwC 2021.

Bolaget utvecklar ett app- och webbaserat verktyg för projekthantering, som ska spara tid och pengar för byggsektorn. Företaget har växt stadigt sedan starten 2014. Förra året omsatte bolaget drygt 20 miljoner brutto, nettoomsättningen låg på 9,54 miljoner och bolaget ser ut att gå mot en dubblering av nettoomsättningen i år.

– Vi har årligen dubblerat våra återkommande licensintäkter de senaste åren och ambitionen är att dubbla vår nettoomsättning varje år, säger Sven Paulin.

Den senaste tiden har Fieldly nyanställt ett par personer i månaden och planer finns på expansion utanför Sveriges gränser. Enligt Sven Paulin är det bara en fråga om tajming.

– Vi är det snabbast växande projekthanteringssystemet för byggsektorn i Sverige och vill vara kapitaleffektiva och investera där pengarna gör mest nytta. Vi har en enorm marknad som är obearbetad i Sverige och därför är vår primära strategi att fortsätta slå oss in på den. När tiden är rätt kommer vi att stegvis att expandera ut i Europa.

Julia Eriksson

Malmöbaserade Fieldly tar in elva miljoner i en nyemission. Syftet är att nå ut till fler användare och att skala […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad