måndag 2 oktober 2023

inloggad som

… som utvecklar återanvändbart graviditetstest

|  
|  

Pharmista Technologies grundades i mars 2020 och blir nu den första investeringen för MaU Holding. Ordföranden Alice Mattsson berättar att affärsidén, att utveckla ett återanvändbart graviditetstest, bygger på egna upplevelser.

– Jag följde med en kompis för att köpa ett graviditetstest och letade efter ett som gick att återanvända. De liknar en termometer så jag tänkte att det måste finnas en som går att återanvända. Men det gjorde det inte, så jag skrev ned en anteckning om det i mobilen. När jag sedan pluggade på min mastersutbildning på universitetet var det ett bra tillfälle att förverkliga den idén, säger Alice Mattsson.

För Pharmista är detta första gången som bolaget tar in kapital, däremot har det sedan tidigare fått ett innovationslån från Almi och olika former av stöd från MaU Innovation. De 300.000 som nu kommer in är tänkta att räcka för att testa tekniken för att få ett proof of concept. Almilånet ska sedan användas för en prototyp. Men redan nu tänker Alice Mattsson på hur en exit kan se ut.

– Att få ut medicintekniska produkter på marknaden är en omfattande process så vi har tänkt kroka arm med en större partner som kan accelerera det. Målet är att ha en produkt på marknaden inom tre år, säger hon.

Niclas Lindstrand

Pharmista Technologies grundades i mars 2020 och blir nu den första investeringen för MaU Holding. Ordföranden Alice Mattsson berättar att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad