fredag 3 maj 2024

inloggad som

WordDiagnostics tar in tio miljoner – och byter namn

|  ,
|  

Malmöbolaget WordDiagnostics håller på att ta in tio miljoner kronor och planerar att lansera en ny tjänst under nästa år. Tidigare har tjänsten för att diagnosticera och stödja behandlingen av psykisk ohälsa riktat sig mot vården. Nu blir även företagen en marknad för bolaget, som också håller på att byta namn till Ablemind.

– Vi kände att vi växte ur det gamla namnet med ett erbjudande som är betydligt bredare än diagnostik. Vi trodde att världen skulle återgå mer till det normala i år, men pandemin fortsatte. Vår marknad, som var primärvården, var helt fokuserad på vaccinationer så det blev svårt för oss att nå ut. Den tiden använde vi till att addera ett nytt erbjudande där vår grundteknik för att identifiera och behandla psykisk ohälsa erbjuds till arbetsgivare, säger WordDiagnostics vd Tomas de Souza till Rapidus.

Programmet för arbetsgivare planeras till andra kvartalet 2022. Anställda får sina egna resultat och rekommendationer om vad de kan göra medan arbetsgivaren aldrig får se resultaten för enskilda medarbetare, utan i stället får kliniskt validerade rekommendationer om vad som kan göras för att stärka arbetsmiljön och ge medarbetare hjälp och stöd när det behövs.

– Det märks att många arbetsgivare söker efter sätt att identifiera psykisk ohälsa oavsett om den har med jobbet att göra eller inte. Pandemin har dessutom gjort det ännu svårare att ha en fingertoppskänsla när man inte träffas varje dag. Just nu planerar vi en pilotstudie med ett antal olika arbetsgivare, säger Tomas de Souza.

Samtidigt fortsätter man satsa på sjukvårdssektorn och för samtal med fem olika regioner och tre av nätläkarbolagen om pilotstudier, implementeringar och forskningsstudier. WordDiagnostics genomför nu en finansieringsrunda med målet att få in tio miljoner kronor från såväl nya som existerande investerare.

– Några befintliga ägare har redan sagt att de vill vara med i rundan och vi har kommit ganska långt med ett tiotal olika investerare. Vi räknar med att stänga rundan i februari nästa år och att en eller två mer institutionella placerare ska vara med då, säger Tomas de Souza.

WordDiagnostics har nu sex anställda och finns på Minc i Malmö.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget WordDiagnostics håller på att ta in tio miljoner kronor och planerar att lansera en ny tjänst under nästa år. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.