torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Nytt arkitektverktyg lanseras nästa år

|  
|  

Uppstartsbolaget ArchFinch tog in fyra miljoner under sommaren för att färdigställa plattformen Finch 3D. Investerarna är Formas, ett forskningsråd för hållbar utveckling, och pengarna ska gå till fortsatt utveckling av tekniken som bolaget hoppas kunna lansera nästa år.

– Vi implementerar nu prototyper, validerar lösningen och bygger in den i mjukvaran som är molnbaserad, säger Pamela Nunez Wallgren, som tillsammans med Jesper Wallgren är grundare till ArchFinch.

Företaget sitter på Minc i Malmö och utvecklar ett nytt verktyg som, med hjälp av AI-algoritmer, ska vägleda arkitekterna genom den första skissprocessen och ska hjälpa dem att fatta mer informerade beslut.

Arkitektparet Pamela Nunez Wallgren och Jesper Wallgren fick uppmärksamhet när de visade upp sina egenutvecklade digitala verktyg på sociala medier. Det födde idén till bolaget ArchFinch.

– På bara ett år har vi gått från 5.000 till 10.000 personer som skrivit upp sig för att vara med när vår plattform släpps. Till största delen är det arkitekter och fastighetsutvecklare vi vänder oss till. I somras sökte vi om patent och siktar på en lansering av plattformen nästa år, säger Pamela Nunez Wallgren.

Julia Eriksson

Uppstartsbolaget ArchFinch tog in fyra miljoner under sommaren för att färdigställa plattformen Finch 3D. Investerarna är Formas, ett forskningsråd för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.