tisdag 5 december 2023

inloggad som

Nytt arkitektverktyg lanseras nästa år

|  
|  

Uppstartsbolaget ArchFinch tog in fyra miljoner under sommaren för att färdigställa plattformen Finch 3D. Investerarna är Formas, ett forskningsråd för hållbar utveckling, och pengarna ska gå till fortsatt utveckling av tekniken som bolaget hoppas kunna lansera nästa år.

– Vi implementerar nu prototyper, validerar lösningen och bygger in den i mjukvaran som är molnbaserad, säger Pamela Nunez Wallgren, som tillsammans med Jesper Wallgren är grundare till ArchFinch.

Företaget sitter på Minc i Malmö och utvecklar ett nytt verktyg som, med hjälp av AI-algoritmer, ska vägleda arkitekterna genom den första skissprocessen och ska hjälpa dem att fatta mer informerade beslut.

Arkitektparet Pamela Nunez Wallgren och Jesper Wallgren fick uppmärksamhet när de visade upp sina egenutvecklade digitala verktyg på sociala medier. Det födde idén till bolaget ArchFinch.

– På bara ett år har vi gått från 5.000 till 10.000 personer som skrivit upp sig för att vara med när vår plattform släpps. Till största delen är det arkitekter och fastighetsutvecklare vi vänder oss till. I somras sökte vi om patent och siktar på en lansering av plattformen nästa år, säger Pamela Nunez Wallgren.

Julia Eriksson

Uppstartsbolaget ArchFinch tog in fyra miljoner under sommaren för att färdigställa plattformen Finch 3D. Investerarna är Formas, ett forskningsråd för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.