lördag 11 maj 2024

inloggad som

Gedeas patientstudie halvfull

|  
|  

Läkemedelsbolaget Gedea Biotech har rekryterat hälften av patienterna till sin fas 2-studie och tagit ett steg närmare ett godkännande för sin behandling av bakteriell vaginos.

– Det har varit en utmaning att rekrytera deltagare under covid-19 och vi är glada att nå den här milstolpen, säger Gedeas vd Annette Säfholm.

Studien omfattar 150 patienter i Sverige och Storbritannien, där Gedea samarbetar med Nottingham University NHS Hospitals Trust. På grund av covid-19-pandemin är studien något försenad, men Annette Säfholm räknar med att vaginaltabletten pHyph kommer att finnas på marknaden nästa år.

Planen är att vi ska få ihop 150 patienter innan året är slut och avsluta studien nästa år. En CE-märkning är på gång. Det är väldigt positivt att kliniker som ser värdet av produkten och gör sitt yttersta för att rekrytera och engagera patienter, säger hon.

Sara Nkwe Assarsson

Läkemedelsbolaget Gedea Biotech har rekryterat hälften av patienterna till sin fas 2-studie och tagit ett steg närmare ett godkännande för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen