onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Köpenhamnsbolag lanserar prisjämförelse för elscootrar

|  
|  

Köpenhamnsbaserade Cogo lanserar en ny prisjämförelsefunktion i sin app som ger användarna bättre överblick över kostnaden för att resa med elscooter, hyrcykel eller andra mobilitetstjänster.

– Det kan vara svårt att veta exakt vad en resa kommer att kosta. Vissa operatörer har en upplåsningsavgift medan andra har högre rörliga kostnader. Med den nya funktionen är det enkelt att slå in en adress och jämföra kostnaden för olika alternativ, säger grundaren Robin Eriksson som är en av utvecklarna bakom söktjänsten Momondo.

Cogo har i dag runt 30.000 användare, främst i Stockholm, Göteborg och Malmö. Likt Momondo visar appen de billigaste och snabbade alternativen, eller föreslår ett ”bästa alternativ” med hänsyn till både pris och tid.

I våras tog bolaget in tio miljoner kronor från det danska riskkapitalbolaget PreSeed Ventures för att utveckla och marknadsföra tjänsten.

– Sverige är fortfarande vår största marknad, men vi växer i både Italien och Spanien. I Sydeuropa är det vanligt att hyra elmopeder, säger Robin Eriksson.

Sara Nkwe Assarsson

Köpenhamnsbaserade Cogo lanserar en ny prisjämförelsefunktion i sin app som ger användarna bättre överblick över kostnaden för att resa med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad