onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Nypatenterat Nattaro siktar på börsen

|  
|  

Med ett färskt USA-patent, och åtta miljoner kronor från en nyemission, satsar Nattaro Labs på att accelerera sin internationella expansion och förbereda företaget på en framtida börsintroduktion.

– Pengarna kommer gå till att internationalisera företaget och förbereda oss för den globala satsningen. Där ingår även planer på en börsnotering inom det närmaste halvåret, säger Carl-Johan Gustafson, vd på Nattaro Labs till Rapidus.

Med den senaste produkten, ett doftbete för vägglöss, har bolaget hittat ett sätt att upptäcka vägglöss i tid med olika typer av fällor. Produkten fick patent i Europa förra året och nu har Nattaro Labs även fått USA-patent beviljat. En viktig milstolpe, enligt vd:n.

– Det öppnar nya dörrar för oss, så det känns väldigt roligt. USA är en stor potentiell marknad och saneringsbranschen har intäkter på drygt fem miljarder kronor från vägglöss. Det görs långt över en miljon saneringar av vägglöss om året i USA, jämfört med Sverige där motsvarande saneringssiffra ligger på 50.000. Så vi har en stor marknad som väntar på oss, säger han.

Andreas Olsson går in som delägare och blir ny försäljningsansvarig i Nordamerika på plats i Georgia, USA. Han har lång internationell erfarenhet från hotellbranschen och var i tio års tid operativ chef för svenska saneringsföretaget Nomor. Bolaget var värderat till 200 miljoner dollar när det såldes i slutet på 2019 till ServiceMaster/Terminix.

– Andreas Olsson är en enorm tillgång för oss och tillför Nattaro Labs stor branscherfarenhet, säger Carl-Johan Gustafson.

Julia Eriksson

Med ett färskt USA-patent, och åtta miljoner kronor från en nyemission, satsar Nattaro Labs på att accelerera sin internationella expansion […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad