söndag 14 april 2024

inloggad som

VentureLab vill bli mer jämställt

|  
|  

När VentureLab i Lund startade för 20 år sedan var det nästan uteslutande män som sökte sig till inkubatorn. Efter att ha jobbat med ett evenemang riktat till kvinnor, samt nu även icke-binära, har de sett ett snabbt skifte. Snart är det dags för det första fysiska evenemanget på två år.

Helgeventet “Believe in your ideas” riktar sig till kvinnor samt ickebinära som studerar vid Lunds Universitet och har hållit på i 16 år.

– Det här är ett event för att peppa upp den grupp inom entreprenörskap och innovation som i nuläget inte är så stor. Kvinnor och icke binära är en mindre grupp i det här sammanhanget, säger Amanda Franzén, eventkoordinator på VentureLab.

De senaste åren har de sett en drastisk förändring, från att det nästan bara var män som sökte till inkubatorn till allt fler kvinnor. Och för ett år sedan kom genombrottet.

– När vi la eventet innan själva ansökningen till inkubatorn så märkte vi att det plötsligt var fler kvinnor som sökte. Det var första gången vi mätte påverkan, men jag skulle säga att det har haft stor påverkan även åren innan. Det här eventet gör att man får den här tilltro till sina idéer och mer jävlar anamma, säger hon.

Mette Carlbom

När VentureLab i Lund startade för 20 år sedan var det nästan uteslutande män som sökte sig till inkubatorn. Efter […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.