tisdag 5 december 2023

inloggad som

…som även startar padelföretag

|  ,
|  

Som ny ordförande i I Love Lund räknar Anders Dahlin, som varit med i styrelsen sedan starten 2017, med att ägna stora delar av sin tid åt bolaget. Samtidigt startar han upp Padelmore, som säljer utrustning till den snabbväxande sporten.

– Jag har inga operationella uppdrag sedan jag slutade på FoodImpex vid årsskiftet, utan sitter i lite styrelser och sköter om mina investeringar. I Love Lund har inget behov av en ordförande som strategiskt går ut i världen och pratar med börsen, människor uppskattar att det är vi själva som kommer till dem. Bolaget ska drivas väldigt sparsamt och prestigelöst, det får inte bli flashigt, säger Anders Dahlin till Rapidus.

Liksom Björn Englund ser han en börsnotering som en rimlig framtid för I Love Lund inom ett drygt år.

– Börsen är inget självändamål, men vi vill bli en folkaktie i Lund. Ska sjuksköterskan kunna sätta in 5.000 kronor i närområdet kan vi behöva börsnoteras för att hon ska kunna göra det. Vill någon sätta in 200.000 kronor så är det inte så svårt, men vi vill nå småspararna som i stället för att sätta pengar i en traditionell bank eller fond vill att pengarna ska stanna i Lund och skapa arbetstillfällen, nätverk och företag lokalt, säger Anders Dahlin.

Padelmore är hans andra nya satsning, ett bolag som inom ett par veckor ska lansera sitt sortiment med utrustning från tillverkarna Set och Kelme på den svenska marknaden. Anders Dahlin äger halva bolaget och säger att Padelmore ska bygga sitt eget varumärke via de många klubbar som startas runt om i landet.

– Padel är väldigt speciellt, det har startat med ett kommersiellt syfte och Sverige är trea eller fyra i världen i genomslag. Det håller på att bli en folkrörelse. Vi ska inte starta klubbar eller bygga banor, utan koncentrerar oss på distribution och hjälpa klubbarna att växa och få in barn och ungdomar i verksamheten, säger Anders Dahlin.

Niclas Lindstrand

Som ny ordförande i I Love Lund räknar Anders Dahlin, som varit med i styrelsen sedan starten 2017, med att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.