fredag 9 juni 2023

inloggad som

Fyra miljoner till ny plattform för bostadsmatchning

|  
|  ,

En trygg helhetslösning för de som letar rumskamrat, det är idén bakom Hemavi. En ny plattform som lanseras i dagarna av det nybildade Lundabolaget med samma namn. Nu har de även stängt en investeringsrunda på fyra miljoner kronor.

– Det finns ingen riktig plattform dedikerad till rumsuthyrning. Många gånger är det endast Facebookgrupper, som inte har verktyg att fråga rätt saker, säger Pascal Dettwiler.

Han grundade Hemavi, en algoritmbaserad matchningstjänst för rumskamrater och rumsuthyrning, tillsammans med Hazem Ashour förra året. Nu jobbar cirka 15 personer med projektet, utöver grundarna finns även ett utvecklingsteam, marknadsförare, designers och säljteam.

Det hela började med att Hazem Ashour flyttade från Kairo till Lund för att läsa en masterutbildning i finans och märkte hur ineffektiv marknaden för rumsuthyrning var. Trots det stora behovet och de många människor som delar lägenhet var de flesta hänvisade till grupper i sociala medier. På utbildningen mötte han Pascal Dettwiler, som har en bakgrund inom bankvärlden.

– Med hjälp av algoritmer baserar vi matchningarna på livsstil, intressen och dagliga rutiner genom enkla flersvarsfrågor, säger Hazem Ashour.

Hemavi vill vara en helhetslösning och tillhandahåller onlinekontrakt, depositionskonto och försäkring genom ett samarbete med försäkringsbolaget Hedvig. Utöver den senaste investeringsrundan har även LU Innovation gett bidrag och Almi ett företagslån på en miljon kronor. Inom de närmaste dagarna, förhoppningsvis redan på torsdag, är planen att hemsidan lanseras.

Mette Carlbom

En trygg helhetslösning för de som letar rumskamrat, det är idén bakom Hemavi. En ny plattform som lanseras i dagarna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl