onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Diagonal Bio siktar på lansering nästa år

Lundabaserade Diagonal Bio, som nyss bytt namn från Diagonal Pharma, är på framfart. Bioteknikbolagets målsättning är att lansera sin diagnostikplattform under nästa år. Bolaget, som bildades för bara ett år sedan, rekryterar nu för fullt och tar sikte mot börsen.

Diagonal Bio avslutade för några månader sedan en nyemission på 7,4 miljoner kronor, enligt Bolagsverket. Företaget har även nyligen tillkännagivit att det planerar en notering på Nasdaq First North.

– Vi har sex stycken anställda och ytterligare några externa medarbetare. Vi anställde vår nya finanschef i april och en forskare i maj. Nu är vi i färd med att rekrytera en kvalitetssäkringschef och förväntar oss att eventuellt utöka teamet med minst en person till i slutet av året eller början av det nya året, säger Jack Egelund Madsen, vd för Diagonal Bio sedan februari i år.

Bolaget utvecklar en diagnostikplattform och bildades i samband med att pandemin tog fart. Tekniken har nu utvecklats till att innefatta andra användningsområden utöver covid-19.

– Den första prototypen testades med hjälp av kliniska prover från covid-19-patienter. Dock förutser vi flera användningsområden eftersom Panviral har potentialen att modifieras till praktiskt taget alla typer av patogener, säger Jack Egelund Madsen.

Nu siktar de på att påbörja en kommersiell lansering under andra halvan av 2022, initialt på den europeiska marknaden, och sedan den amerikanska. Om två år, under 2023, uppger Diagonal Bio att de förväntar sig ett positivt kassaflöde.

– Vi rör oss snabbt och behöver mer kapital så vi siktar på att ta in mer, säger Jack Egelund Madsen.

Mette Carlbom

Lundabaserade Diagonal Bio, som nyss bytt namn från Diagonal Pharma, är på framfart. Bioteknikbolagets målsättning är att lansera sin diagnostikplattform […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.