söndag 3 december 2023

inloggad som

Ny organisation ska ge Ideonbolagen mer inflytande

En nybildad förening ska ge företagen mer att säga till om kring Ideons utveckling. I utvecklingsfasen som pågår ska nu företagen som sitter på området, genom “Intresseföreningen för Ideon Science Park”, få en aktivare roll i vilken väg företagsparken ska ta.

I förra vecka skrev Rapidus om att Mia Rolf avgår som vd för Ideon Science Park och om det pågående utvecklingsarbetet. Ideon jobbar på att hitta en ny form för att bli attraktiva för fler företag, renodla ägandet och ge organisationen större muskler. Det kommande steget, som än så länge är i startgroparna, är intresseföreningen som till en början ska ledas av företagsparkens jättar.

– Till en början ägs den av Axis och Sony, för att sedan öppnas upp för alla som sitter på Ideon. Det för att få in deras perspektiv i styrningen, säger Mia Rolf.

Louise Dolck Strömberg, personalchef på Axis samt styrelsemedlem i Ideon Open och Ideon AB, är ordförande i föreningen. Hon vill inte uttala sig i nuläget utan säger i en kommentar till Rapidus att hon vill vänta att gå ut med mer detaljer tills Ideon Science Parks nya vd är på plats.

Mette Carlbom

En nybildad förening ska ge företagen mer att säga till om kring Ideons utveckling. I utvecklingsfasen som pågår ska nu företagen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad