måndag 29 april 2024

inloggad som

Mindpark expanderar till Göteborg

|  
|  

Kontorshotellet Mindpark utökar sin verksamhet och tar för första gången klivet utanför Skåne. Nu är det klart att de flyttar in i NCC:s nya projekt Mimo i Mölndal utanför Göteborg.

Det handlar om två våningar på sammanlagt 2.600 kvadratmeter och med ett 50-tal kontor. Inflyttning sker när huset står klart i början av 2024. Etableringen är en del av Mindparks plan att växa till fler orter längs västkusten. Så göteborgare som vill flytta in i just Mindparks co-working-koncept kan få chansen tidigare.

– Vi kommer förhoppningsvis meddela att vi öppnar på fler platser innan dess och kunna utöka med fler enheter nästa år. Vi tittar på lite olika projekt inne i centrala Göteborg just nu men har inget annat än Mölndal signerat, säger Sanna Ekström som är medgrundare till Mindpark och ansvarig för expansionen.

Att utöka kontorsplatser under en period då hemarbetet etablerats kan te sig riskfyllt, men intresset för gemensamma kontor har inte påverkats nämnvärt av pandemin.

– Vi har inte sett att coworking gått ner under corona, snarare tvärtom. Det har inte varit någon massuppsägning, men en lite mer avvaktande marknad. Däremot ser vi nu att förfrågningarna har börjat öka. Men vår bistro-, konferens- och eventverksamhet har drabbats. Att bedriva mötesplats när man inte får mötas har såklart varit svårt, säger hon.

Omsättningen ökar just nu på grund av expansionen, men har minskat mot budget i och med pandemin. Under nästa år förväntar de sig dock att den ska öka igen. Både Mindparks lokaler i Lund och Hyllie är för närvarande fullbelagda. På Slagthuset i Malmö, där Mindpark öppnade i september, är 70 procent av platserna tagna med ytterligare några nya bolag på väg in efter sommaren.

Sedan Mindpark startade sin verksamhet 2008 har trenden med delade kontorsplatser varit på stadig uppgång. Målgruppen har breddats från att vara konsulter och egenföretagare till startups, arbetsgrupper och nu större företag som väljer att lägga hela avdelningar på coworking-kontor.

– En organisation måste i dag vara väldigt flexibel för att hänga med. Då är det också bra att sitta på ett flexibelt hyresavtal, säger Sanna Ekström.

Mette Carlbom

Kontorshotellet Mindpark utökar sin verksamhet och tar för första gången klivet utanför Skåne. Nu är det klart att de flyttar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.