söndag 19 maj 2024

inloggad som

Startup för bättre arbetsmiljö växer snabbt

|  
|  

Det nybildade bolaget Recilio tar fram en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Efterfrågan har visat sig stor och bolaget, som bildades i slutet av 2020, har flyttat in på Ideon Innovation och sysselsätter nu tio personer.

– Vi vill erbjuda ett enkelt sätt för chefer att göra ett helhetsgrepp på arbetsmiljöarbetet. Det gör vi i form av att vi skapar en plattform som innehåller kompletta program för att främja den psykosociala arbetsmiljön, säger Lisa Granath som är vd för Recilio.

Hon bildade bolaget tillsammans med Eugene Groh och Ida Wikholm, som alla har en bakgrund inom arbets- och organisationspsykologi. Recilio är sprunget ur en frustration över de stigande ohälsotalen. I dag är 42 procent av sjukskrivningarna i Sverige kopplade till psykisk ohälsa. Samtidigt som att viljan att förbättra finns, stannar det ofta vid medarbetarenkäter. Enligt Recilio skiljer sig företagets idé från liknande aktörer genom att det ger tillgång till ett konkret skräddarsytt program för hur arbetsplatser kan förbättra situationen.

– Det här är en idé som har växt ganska snabbt. Dels har vi redan börjat anställa och kommer att ta in ytterligare praktikanter under sommaren. Sammanlagt är vi tio personer som jobbar med det här nu. Vi har sett att det finns ett väldigt stort intresse. Både från våra pilotkunder och från inkubatorer, säger Lisa Granath.

Bolaget har fått finansiering från LU Innovation, Ideon Innovation, Almi och betalande pilotkunder. De samtalar just nu med med bland andra Almi om ytterligare finansiering och räknar med att vara redo för externt kapital i januari nästa år.

– Vi söker just nu efter fler pilotkunder, framför allt till hösten, då det är viktigt för verifiering av plattformen. Eftersom vi har en AI-funktion inbyggd så måste få in en stor mängd data, säger hon.

Mette Carlbom

Det nybildade bolaget Recilio tar fram en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Efterfrågan har visat […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]


  • Rapidus-34:a i konkurs

    Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.

  • De bekämpar psykisk ohälsa på jobbet

    Ideonbaserade Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön.